RTV Pendimi
Reklama e Fatmirit
Goodlife
Royal
Samet taurs
Auto Lider
Auto Draft
Të ndryshme

Xhamia e Mazhiqit e ndërtuar në vitin 1545, por tashmë e harruar

Muslim Shop

Në Trepçën e epërme në shekullin e XVI-të, ekzistonin tre faltore islame, një xhami dhe dy mesxhide.

Tani ka mbetur vetëm një, e ashtuquajtura xhamia e Mazhiqit, e ndërtuar në vitin e largët 1545 nga Maslihuddin Abdul-Gani.

Ky i fundit ka financuar ndërtimin e “Dykanxhik Xhamisë”, “Kurshumli Hanin”, “Shengyl Hamamin” dhe sistemin e ujësjellësit në Shkup.

Tipologjia e saj i përket asaj të shkollës së Azisë së vogël. Veçantia e saj kryesore është se në tërë Ballkanin ekzistojnë vetëm katër xhami të tilla.

Kronikën e ka përgatitur Ardian Gaxherri.

Postimet e ngjajshme

Kryeimami Bajgora mbajti hytben e xhumasë në xhaminë e fshatit Zabel i Ulët

Kushtrim Guraj

Mesazhe muslimanit europian,në prag të Ramazanit

Kushtrim Guraj

Pasurinë që duhet ta dëshirojmë

Kushtrim Guraj

KJO MJAFTON SI ARGUMENT PËR ATA QË KAN MENT

Kushtrim Guraj

Mbi 16,000 njerëz po kërkojnë që mësuesja të pushohet nga puna – shkaku i një komenti në detyrat e shtëpisë së nxënësit të saj 

Qëndrim Ibrahimi

Para se me ik prej këtij vendi…

Hevzi Hasani

O NJERI MOS HARRO!

Kushtrim Guraj

GRUAJA

Kushtrim Guraj

SKA MË TË FORTË SE NE SHQIPËTARËT

Kushtrim Guraj