20-10

​Mungesa e vitaminës D shkakton shumë sëmundje

Mungesa e vitaminës D shpesh herë mund të jetë shkaktar i sëmundjeve të ndryshme, ndërkohë që njerëzit kanë shumë pak njohuri për këtë.

Mjekët rekomandojnë kontroll të vitaminës D, jo vetëm në rastet kur paraqitet ndonjë sëmundje. Gjithashtu thonë se marrja e kësaj vitamine direkt nga dielli është shumë e rëndësishme. Ndër shenjat që paralajmërojnë mungesën e vitaminës D në organizëm janë: imuniteti i dobët, lodhja, dhimbje kockash. Për personat që vuajnë nga sëmundje të caktuara kronike, doza e Vitaminës D përcaktohet nga mjeku që trajton pacientin.

“Është shumë i rëndësishëm niveli i Vitaminës D, madje është shumë i rëndësishëm kur ka mungesë të kësaj vitamine. Shumë sëmundje kanë nevojë për kontroll të vitaminës D, pavarësisht që deri tani kjo ishte një gjë për të cilën nuk flitej. Ndonjëherë edhe nëse nuk ka nevojë është mirë të merret një sasi e caktuar që organizmit ti jepet mbështetje.

Ne jemi vend me diell por vazhdimisht lëvizim me mbrojtje kundër diellit. Kjo e ndalon Vitaminën D të sintetizohet dhe ti ndihmoj organizmit tonë gjatë funksionimit”, deklaroi Kalina Grivçeva Stardelova, mjeke.