Ti mos qaj…

 

Mos qajé oj néné, ti mos qaj
kur mé sheh mua né vaj,
mos qaj té lutem, se edhe ashtu jam e mérzitur
babi im po mé mungon ai ka vdekur, e nga uné ka ikur.

Vetém t’y moj néné té kam, té dyjat mbetém vet
késhtu e paska shkruar Zoti, ndoshta éshté mé kimet
ti mos qaj pér mua, kur ma sheh lotin
edhe pse ndihem e vetém, té kem ty e ju kam mbéshtetur Zotit.

Zemra qan dhe mé dhemb, e asnjéheré nuk mu ndal kjo djimbje
nuk mundem ta harroj babain, até gjithmon do ta kem né kujtime.
Ai rra shehid néné pér ty, pér mua dhe pér té gjithé ne
Allahut uné po i lutem tani,  babi mos ta ket asnjé dhimbje.

Edhe pse jam e vogél, babi po mé mungon
ndoshta Allahu, edhe mua do té mé gézon
né njé dité né xhennet, s’bashku té na takoj,
se mé ka ra malli ta pérqafoj, ta shtréngoj e mos ta léshoj,
atéheré loti do té mé ndalet, atéheré e gézuar uné do té jetoj.

Adem Plavci