Facebook punëson 1.000 njerëz në luftën kundër lajmeve të rreme

Kompania Facebook njoftoi sot se do të punësojë mbi 1 mijë njerëz, të cilët do të kenë për detyrë që të parandalojnë lajmet e rreme, të cilat bëhen për të ndryshuar rrjedhën e zgjedhjeve.

Facebook më herët i ka dorëzuar Kongresit amerikan rreth 3.000 reklama, të cilat ndërlidhen me Rusinë dhe në të cilat thuhet se janë përdorur pyetje për të kthyer njerëzit kundër-tjetrit në prag të zgjedhjeve presidenciale në SHBA, vitin e kaluar./Mesazhi/