RTV Pendimi
Kurban Bajrami te hoxha 2018
Kompania Ziel Bau
Tribuna per Jetimat
Auto Lider
Familja & jeta bashkëshortore

CILËSITË E GRUAS SË MIRË QË ÇDO BURRË I ËNDËRRON!

1. Të jetë e ndershme, dhe t’i frikohet Allahut në publik dhe në vetmi, dhe ta pason traditën e të Dërguarit të Tij, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të.

2. T’ia mbron nderin, pasurinë dhe familjen, në mungesë të tij.

3. Mos të del nga shtëpia pa lejen e tij, dhe të mos del e parfymosur dhe e zhveshur, dhe kur të del, ta ul shikimin e saj nga mëkatet e ndryshme.

4. Burri donë që gruaja e tij të jetë gjithmonë e buzëqeshur dhe të posedon moral të mirë.

5. Ajo duhet të mëson se të drejtat e burrit mbi të janë të mëdha, më të mëdha sesa të drejtat e saj mbi burrin e saj.

6. T’i largohet zemërimit dhe t’i largohet polemikave dhe zënkave dhe të mos e rrit zërin e saj nëse vjen deri te zënkat apo mospajtimi.

7. Të jetë durimtare në varfëri, nëse burri  është i varfër, dhe falënderuese për pasurinë e tij, nëse ai është i pasur.

8. Ta nxit burrin në respektimin e prindërve të tij dhe mirëmbajtjen e lidhjeve farefisnore.

9. Ta donë mirësinë dhe të tenton ta përhap atë, të stoliset me petkun e sinqeritetit dhe të largohet na gënjeshtra.

10. Të mos tallet me të tjerët dhe të mos i nënçmon ata.

11. T’ia respekton prindërit dhe fëmijët, dhe t’i edukon ata me edukatë Islame.

12. Kërkesat e saj të mos i tejkalojnë kufijtë e mundësive të burrit të saj, dhe të mos e mbingarkon atë, dhe të kënaqet me pak.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

 

Postimet e ngjajshme

SHKAQET E ZBRITJES SË BEREQETIT

Irfan Jahiu

ZBUKURIMI I LEJUAR DHE AI I NDALUAR

Irfan Jahiu

Problemet bashkshortore – Një rast i një çifti që më mërziti…

Kushtrim Guraj

Çka lejohet të shihet nga femra muslimane para martesës? A lejohet ta heqë shaminë që t’ia tregojë flokët atij që e kërkon dorën e saj?

Kushtrim Guraj

GRUAJA IME, TI JE DHURATA MË E BUKUR E ALLAHUT PËR MUA!!

Kushtrim Guraj

KUR NJË GRUA NDJEHET MREKULLUESHËM!!!

Kushtrim Guraj

PSE ALLAHU NUK DONË QË GRUAJA TË PIKËLLOHET!!

Kushtrim Guraj

BËJI KËTO RREGULLA LIGJ NË SHTËPI!!

Kushtrim Guraj

PREJ CILËSIVE SË GRUAS SË NDERSHME

Kushtrim Guraj