Zgjidheni çajin sipas grupit të gjakut

Caji është konsideruar të jetë pija më e shëndetshme në botë, kurse zakoni i konsumimit të çajit daton që nga kohët e lashta. Por çdo bimë ka një efekt të ndryshëm në trup, prandaj duhet zgjedhur çajin sipas grupit të gjakut.

– Grupi i gjakut A: Fjala është për personat emocionalë dhe analitikë që reagojnë fuqishëm ndaj stresit. Njerëzit me grupin e gjakut A duhet të  pinë çaj jeshil, çaji jasemini, një kombinim të çajit të gjelbër dhe jaseminit, çaj kumaku, çaj trumze.

– Grupi i gjakut B: Njerëzit me këtë grup të gjakut zakonisht kanë një metabolizëm të ngadalshëm dhe janë të prirë për të fituar peshë, pagjumësi dhe lodhje kronike. Njerëzit e grupit të gjakut B duhet të pinë: çaj të kuq, çaji jeshil, çaj limoni, çaj sherbele.

– Grupi i gjakut AB: Njerëzit e këtij grupi të gjakut janë shumë intuitivë dhe shumë mirë përballen me stresin. Anëtarët e këtij lloji të gjakut duhet të shmangin kafenë dhe ta zëvendësojnë me çaj jeshil, çaj mente dhe çaj boronice.

– Grupi i gjakut 0: Njerëzit e këtij lloji të gjakut duhet të shmangin qumështin dhe lutenin, por edhe kafenë. Njerëzit e grupit të gjakut 0 duhet të pinë çaj xhenxhefili, çaj xhenseni, çaj “Sencha”, çaj jeshil.