ZGJATMA DORËN

Shpirti nuk duron m? dhimbjet,

zemra ?sht? lodhur nga vuajtjet,

dit?t fatkeq?si pas fatikeq?sie po m? sjellin,

e mua varf?rin n? shpirt e zem?r po ma mbjellin.

 

I varf?r jam? por me nder jetoj

nuk dua para nga askush t? k?rkoj,

n?se m? jepet mund?si punoj?

s? paku nj? dit? familjen ta g?zoj?.

 

Zgjohem her?t n? m?ngjes

n? mbrend?si t? dit?s k?rkoj pak shpres?,

i lutem Zotit p?r sh?rim dhe sh?ndet t? plot?

se n?n nj? çati,varf?ri e s?mundje s’durohen dot?.

 

P?rpos varf?ris s? thelluar

e munges?s s? veshmbathjes dhe ushqimit t? rralluar,

pjes?risht edhe sht?pia ?sht? shkatruar

dhe nj? s?mundje e pa sh?ruar mbi kok? m? ?sht? shtuar.

 

N?se nj? dit? gjej? pun? dhe para fitoj

t? njejtat s? pari nuk dij ku ti shpenzoj

t? blej p?r f?mij?t ushqim,

apo ti blej barna vetes p?r sh?rim.

 

Nuk doja,por ja q? u b?ra lypsar

zgjas? dor?n gjithkund diçka p?r t? marr,

n?se m? pyetni p?r g?zimin,s’dij çka me treguar

n?se m? pyetni p?r vuajtjen,s’dij prej nga me ja filluar.

 

Mos u frik?soni p?r pasurin se s’ka p?r tu paksuar

por zgjateni dor?n p?r t’m? ndihmuar,

jam? nevojtar e m? ndihmoni

mos nguroni,por nga mjerimi m? shp?toni.

 

 

M? ndihmoni q? edhe un? t? jem i lumtur

t? g?zohem si ju dhe t? haroj se sa kam vuajtur,

ju lutem si v?llez?r t? nj? gjaku e t? nj? feje

zgjatmani dor?n e m? ndaloni k?t? vuajtje.

 

Ne jemi si udh?tar n? k?t? jet

e jetojm? ashtu siç duam vet,

por t? par?t v?llaz?rin na e lan amanet

v?llau v?llan gjithmon dert ta ket.

 

Dit?t m? shkojn? v?rdall?  si val? deti

nuk mund ti gjej? hall? vetes un? i shkreti,

jetoj n? stuhin e furishme t? val?ve t? jet?s

dhe asgj? n? k?t? jet? s’m? mebeti,p?rpos shpres?s.

 

                                                               Shkruar nga: Xhemshit Jusufi

                                                                                          15.Dhjetor.2013