Zbulohet rasti i parë i infeksionit me hepatit nga miu te njeriu

Zbulohet rasti i parë i infeksionit me hepatit nga miu te njeriu

Një virus i hepatitit E nga minjtë është diagnostikuar në Hong Kong, sipas studimit, dhe vuri në dukje se ishte rasti i parë i njohur i infeksionit njerëzor në atë variant të sëmundjes.

Universiteti i Hong Kongut shpjegon se “ata së pari provuan se një virus hepatiti miu (HEV) mund të transmetohet te njerëzit dhe të shkaktojë infeksione”.Deri më tani, nuk ka pasur prova se sëmundja mund të transmetohet nga minjtë te njerëzit, thanë autorët e studimit.

Hepatiti, i ndarë nga miu, është “një i afërm shumë i largët i varianteve të hepatitit të njeriut”, thonë në universitetin, duke shtuar se bëhet fjalë për një zbulim të madh për shëndetin publik.

Sëmundja u diagnostikua te një pacient 56-vjeçar me një mëlçi të transplantuar dhe testet treguan se puna e këtij organi nuk ishte normale.