Nokia zbulon telefonin e saj të parë që do të marrë Android Pie

Nokia zbulon telefonin e saj të parë që do të marrë Android Pie

Nokia 7 Plus po bashkohet me linjën e vogël të telefonave jo-Google që marrin një përditësim të Android 9 Pie.

Një zyrtar i HMD Global, Juho Sarvikas, bëri sot njoftimin në një cicërimë. Jashtë Nokia-s, përditësimi është i shtrirë vetëm në tetë telefona Motorola dhe OnePlus 6, i cili drejton një version të modifikuar të Android 9 Pie, si dhe telefonat e Google Pixel.

Android 9 Pie sjell një sërë veçorish të reja të dobishme.

Çfarë është e dukshme është fakti se Nokia 7 Plus do të jetë telefoni i parë jo-Pixel që merr tiparet e Digital Wellbeing, që tregon një tabelë të zakoneve të telefonit tuaj dhe gjurmon kohën e përdorimit të aplikacionit. Përditësimi po ndodh me faza, dhe së shpejti do të zgjerohet përtej bazës së parë prej 10% të instalimit.

Pavarësisht lançimit të ndarë të Android 9 Pie, publikimi i përditësimit ishte shumë më i shpejtë se në vitet e kaluara.

Është e mundur që kjo mund të jetë për shkak të një veçorie brenda Android Oreo të quajtur Project Treble, e cila duhet të lejojë prodhuesit të bëjnë përditësime më të lehta dhe më të shpejta për telefonat e tyre.