Strategjia e propagandës së ‪ateiko‬-fashistëve dhe ‪‎katoliko‬-fashistëve tek Shqiptarët!

STRATEGJIA E PROPAGANDËS së ‪#‎ateiko‬-fashistëve dhe ‪#‎katoliko‬-fashistëve për infektimin e popullit me urrejtje ndaj islamit dhe myslimanëve, e kamufluar me parulla kombëtare

Besimtarët myslimanë respektojë zgjedhjen e secilit, por nuk do të pajtohen dhe nuk do të lejojnë asnjeherë që mbi ta të bëhen fyerje dhe thirrje tjera raciste e fashiste nga falangat ekstremiste e fashiste ateike e katolike, e aq më pak kur kjo bëhet kinse në emër të kombit dhe kamuflohet me terma nacionaliste.

Ne, në përgjithësi, e veçanerisht ata qe jetojnë jashtë atdheut, kur përmenden figura kombëtare apo terme të caktuara në lidhje me kombin, jemi mjaft të ndjeshëm dhe kur shofim profile me emra apo terma të tilla na zgjojnë kureshtje dhe emocion, por shpesh nuk shikojmë se kush fshihet pas atyre termave dhe çfarë është qellimi i tyre, andaj duhet të kemi kujdes e të mos bijmë pre e propagandës mashtruese edhe nese profilet janë me emra figurash kombetare, pasiqe keto emra dhe terma shpesh po keqperdoren nga ekstremistët sidomos ata katolik dhe ateistë për t’i sulmu islamin dhe myslimanët, duke u fsheh pas kartës kombëtare.

Ka një kohë që kam vërejt një dukuri, ku:
Secili ekstremist katolik dhe ateist hap prej 3 deri në 9 apo 10profile në fcb, ku:

1. Një deri tre profile hapin me emra myslimanë, me qellim që ta shtrëmberoj opinionin në çeshtje të ndryshme me komente e statuse, qe të duket kinse edhe myslimanët shqiptar kanë preferenca ateike e krishtere për vlera, besime, etj.

2. Një deri tre profile hapin me emra katolik apo emra qe ju ngjajnë ateistëve, në menyrë që ta shtrëmbëroj opinionin me komente e statuse, që me u dukë se janë goxha shumë në numer dhe, veç tash ‘tezat’ e tyre janë dominuese ndër shqiptarë, e ata që janë kundër të duken pakicë.

3. Një deri tre profile i hapin me emra figurash dhe terma kombëtar, me u dokë më bindës me ‘tezat’ e tyre dhe me lujtë e manipulu me lehtë me ata që shfaqin emocione kombetare, por nuk kanë shumë njohuri, duke u mbajtë leksione kinse kështu duhet të jetë një nacionalist i mirëfilltë dhe ketë duhet ta besoj e ketë ta largoj, ku në këto profile gjithë kohen poston ‘leksione shqiptarie’ por qartazi shifet që janë anti-islame dhe pro-ateike e pro-katolike, e nuk kanë të bejnë me shqiptari.

Këtu janë disa nga profilet që folem më lartë, që vjellin vrer mbi islamin dhe vjedhurazi në emër të kombit lartësojnë katolicizmin e ateizmin:

● Profili “Rilindasit”
● “Partia Pellazgoiliroshqiptare”
● “Jemi Shqiptarë”
● “Feja e Shqiptarit është Evropa”
● “Albanian Genocide – Turkey 1385-1912″
● “Kundër Asimilimit të Shqiptarëve”
● “Glaucias Illyricum”
● “ilirida-online.com
● “Ilir Profet”
● “Dukagjin Dukagjin Berisha”
● “Shqiptarët ish-myslimanë”
● “Shefit Hoxha”(i rrëjshëm)
● “Arbersha Salihi”(i rrëjshëm)
● “Fahri Xharra”
● “Ibrahim Kelmendi”, e shumë tjerë, që ndoshta ndonjëherë tjetër do e zgjerojmë listen edhe me ta!

Të gjithë këta kanë një strategji, fillimisht ja nisin me fyerjen e Perandorisë Osmane dhe Turqisë, pastaj ato i asocojnë dhe ngjizin me islamin, qe ta shtrojnë rrugen e ta sulmojnë pastaj edhe islamin, pastaj ‘si në të ngatërruar’ fyejnë direkt islamin duke i mveshë lloj-lloj akuze pa bazë dhe çdo besimtar që tenton t’i mbrojë myslimanët e quajnë arabofil, turkofil, antishqiptar,etj.
Pastaj mundohen ta bejnë fajtor islamin për prapambetjen e shqiptarëve, pastaj fyejnë dhe diskreditojnë figurat e hoxhallarëve duke i quajt argat të huaj apo edhe duke i vënë në foto me kriminel serb.
Këta edhepse ja nisin me terma kombëtare, shpesh i tradhton ndërdija dhe postojnë statuse puro-fetare ku lavdojnë dhe lidhin çdo figurë të krishterë apo ateike me kombin, pat apo nuk pat merita për të, minimizojnë dhe fshijnë kontributin e hoxhallarëve për kombin, lavdojnë Enver Hoxhen dhe krimet e tij kundrejt fesë(islame), etj.

Çuditerisht këto dy kampe kanë aq mirëkuptim mes vete, sikurse të kishin pakt, kurse kanë aq armiqësi me myslimanët, sikurse të ishin në luftë me ta, çka të bën të konstatosh së aq kanë konsideratë për bashkombasit myslimanë saqe po të kishin pushtet, çdo mysliman shqiptar do e dërgonin në Azi apo Afrikë, pasiqe një pjesë e tyre nuk i llogaritë për shqiptar fare. Sinçerisht po të reagonin diç për mospajtim me ndonjë element të islamit do ishte e kuptueshme pasiqe kanë tjetër bindje, por kur mundohen veç pse jemi myslimanë të na përjashtojnë nga “mileti” shqiptar, kjo është sa qesharake aq edhe raciste e fashiste.

Këta njerëz që në emër të kombit fyejnë besimin e mbi 80%të shqiptarëve, këta njerëz që kurrë nuk e thonë një fjalë për krimet serbe, malazeze, maqedone dhe greke edhe pse ende të gjithë këta na kanë të okupuara territore dhe disa prej tyre ende na derdhin gjak, kurse në anën tjetër gjithë kohen nuk e heqin nga tytat sulmin ndaj Turqisë, e cila sot nuk ka të okupuara territore dhe është një mike e shqiptarëve, këta nuk shof që i bejnë nderë më shumë ndokujt tjetër sesa grekut e sllavëve, këta çdo gjë tjetër mund të jenë, por shqiptar vështirë mund ti quash!!!

Andaj kujdes…kujdes…kujdes… mos i leni emocionet në dorë të matrapazëve që nesër t’u kthejnë kundër vetë-vetës dhe të beheni pa vetëdije kontribues të përçarjes së kombit!!!

Sali Lajçi

/kohaislame