Sheqerepare si teranafil?

3 veze
3 lug kafje uftell te baredh
2 maregarin kristal
1 filgjan vaj
1 pecivo
1 vanil
miell

Pergaditja

Vezet, margarinin, uftllin,  vajin, i perzim i shtojm miellin njereke te fortohet.
E marrim e tehullim ene e presim me syreq i vem nga kater pjes te prera siper njera tjeteres u lajm pak hapsir
Dhe i sukellojm te kater pjeset dhe i peresime ne meset i kethejme drejt dhe i rendisim ne tave te lyer me margarin dhe e pjekim

Sherbeti

1kg e gjymes uje
1kg e gjymes sheqer
E velon  ne zjarr deri sa te piqet sheqerparja
Duhet te jen te dyjat te vaket