Rrespektoni Babê dhe Nênê

Ti rrespektojme ne prinderit tane
Se pasurrija shkonê,e vjenê  porê
Boshllukên e tyre,me as,gje skemi
Mundêsi ti zavendsoshê,e pasurin

Po,tashê e kie pore shpejte munde
Te mose e keshê,po Babê e Nêne,jo
Kêshtu na ka porositure edhe,Resuli
Muhammedi.s.a.v.s.edhe nê KURAN

Ti rrespektojmê ne Babê dhe Nêne
Po mos ti anashkalojme edhe,njerzit
Ne rruzullinê e ksaj bote qe jetojmê,
Sidomose ne qe jemi,pasuesite e me

Te mirit Njeri Profetit te fundite deri 
Ne kjamete Muhammed Mustafas.a.s
Që prinderit ti,dojme e ti pergdhelimê
Si ata neve kurr ishime te vegjel,fêmijê

Baba punonte nga mengjezi deri vonê
Ne,punê tê renda,fizike,ne shi,e ne bor
Te njejtat punê i krynte,dhe Nêna,duke
Na ushqyerre,e pastrue kurr pa pritesê

Tê paret tane shpeshe i kemi dêgjuarê,
Se qa tê mbjellêshê,ne tok ate e korrê
Sodê fatkeqsishtê jemi dêshimtare disa
Femijê prindêrit e tyre po i anashkalojn

Po sillên ndaj tyrre sikurê arrogante,pêr
Te ja bêr,qefin gruase po i qojne nepere
Domê-Pleqish,i harrojnê ato mundimet
E,Prinderve qê i rritên,me pun e njersê

Baba e humbi shêndetin e tij ne punete
E,rênda ndersa Nêna,duke bere ushqim
Dhe duke pastrue, sodê fêmijte,shpinên
Atyre po jau kthejne neper,dom,i perlas

A,thu o,njerzê ju a mendoni se shpejte,
Do vie dita prinde do baheshe,ashtu si
Ti i ke rrespektuarre prinderit e tu,ti vet
Vendinê ne dom-pleqve ja ke sigurruarê

Shpresojê nga gjithê njerzimi,se nuk ju
Kamê bezdisurr,se kush thrret nê,rrugê
Te Allahut xh.h.aje nuk do jetê humbês
Se kêshtu kemi mesuar nga Profeti ynê

Ju qê ende i keni Babê e Nêne ende gjall
Dijuni vlerên sa nuk kanê ndue jetê,se nji
Ditê shumê do ju mungojnê,pore atherrê
Eshte shume,vone e kurr mu zdo ti keshê

Sa tê pêrbuzêt jami si njerzê,i kemi harrue
Prinderit pas te rejshmês,dynja,kemi haru
Vdekjen,se gjdo sekunde mundemi ta kem
Do i lajme te gjitha,e te tjerretê,i trashigoj

Tê lumtê ju qê ende i keni Babê dhe Nênê
Mos harroni si te zgjoheni nga gjumi pasi i
Pastroni duarte,ju ata pêrgdhelni,perqafoi
Pastajê ne pune ju shkoni,ashtu na duhete

Neve qe jemi Muslimane qe femijêt tane e
Shume tjere ti edukojme,se prindê êshte i
Shtrenjte e nuk zavendsohetê,sepse punte
E,mira Allahu.xh.h.i Shperblenê,se ata kush
Kujdesen per Prinde Xhenetin e fitojne-Amin

Me-Rrespekte:Degjuesi i Radio-Pendimit
Sabri Vilanci: 10-09-2013-Vushtrri-R.K.S.