I,pa drejti gjykon tê drejtinê??

Njeriu i cilli u zgjodhe me vota te
Lira tê Popullit te vete pêrê pesê
Here,tashê po gjykohet nga puqi
I,ushtrris se gjakpirsit sisi me ata

Klushqit e vetê,ne kry êshte ishê
Diktatori Mubarak,qê me dinakri
Diti ti mashtrroje Vllazêrit, ata qe
Fituane me rradhe me vota 5,her

Do tê pêrballên me prokurorinê e
Puqistve ushtarak,pse Presidenti i
Zgjedhure me vota,aje dhe partia
E,tij Vllazêrve Musliman,Populli i

Egjiptit votên jau dha,mirpo kjo,ju
Prishi rahatin gjakpirsave ne Egjipt
Se ju prishê rrjeti i Drogese,Kanalin
Suezê,ku nga aty bandate e tyrre,e 

Botên e helmojnê,nê Europ,dhe ne
Zelande te re,dojne krejte boten me
Drogue e kta vete me jetue,dhe me
Te pafe me bashkpunue,e Musliminê

Me shkatrrue, njerzit qe punojne drejt
Dhe per Njerzime,ti denojne me burgje
Dhe partit e tyre tju shkatrrojne,kete e
Kêrkuane gjakpirsat e gjygjit ne Egjiptê

Qê ta shkaperderdhin partin e Vllazêrve
Musliman,dhe me burg,shokete e tij dhe
Presidetin,Dr.Muhamed Morsi ta denojn
Ani se qe nga 3-koriku kure Presidenti u
Burgose ju ndalu,me familj te komunikoj

Ku jeni o ju Shtete qe veti i thuani se jemi
Islam,si pranoni gjakpirsi sisi e shume tjer
Te ju burgosin vllaun e juaj te drejte dhe i
Sinqert,e ju heshtni si arushat neper,dimer

Dhe ne zgafellê radhên e keni ju ndoshta,se
Gjakpirsat kur gjak Muslimani nuk jan ngop
Kjo sode po shihete hapure,aty ku jetojnê
Vllazêrit tan Musliman,por na e kemi vetem
Nje êshte Allahu Azzuvexhel,juve,ju denoftê.


Sabri Vilanci:10:09:2013: Vushtrri:R.K.S