Shehides Esmas,u vra ne,Sheshin Rabaa el-Adevije

Ne Egjiptin e trazuarê ne sheshin
Rabaa el-Adevije,te merkurren tê
Muajit ngushte te vitit,2013,filluan
Populli te demostroje qê Presidenti
I,Egjyptit me shoket e tij Muslimanê

Ti lirojnê sepse ky pese here me vota
Te tyre aje fitojê,pore trdhtishte ate e
Shkarkuan me qifut,shija,e shume tjer
Ajê i pari ishte Gjeneral-Sisi me qifutê

Dalen te moshuarre dhe te ri,atyrre ju
Bashku edhe Vajza 17,vjeqare e bija e
Njerit nga Vllazêrit Muhamed,el-Beltagy
Ajo pa frige ne rrugê me Popullin e vete

Ka dalê qê nga burgu Presidentin,e tyre
Muhamed Morsi,me gjithe shokê nga aj
Burgê i padrejte ti lirojnê,dhe punên e ti
Presidenti ta vazhdoje se Populli i Egjiptit

Muslimanê ate e done,pore plumbate e
Ushtrrise Motres Esmas,me plumê e godet
Dhe ajo e shume te tjere ne ate dite u banê
Shehidê per Umetin Muslimanê ne Egjiptê

Babai i Esmas enderr e kishte pa se ajo nuse
Me fustan te bardhe e kishte pa,disa fjalê nê
Ënderr i kishte thane,bija ime a nuse je shkue
Jo babê im,i kishte thanê,kjo nuk êshte dasma

E,ime une nuk do te bahem nus,ne mbremje po
Nê mesdit,do te bie unê Shehide u zgjue babai i
Esmas nga gjumi,piri njê gote ujê sepse,u merzit
Dual ne Qytet vajzên me kêrkue,dhe ma vonê ajo

Anderr e vertet i duale Vajzen e tij e kishin vra ne
Gjoksin e saj,gjakpirsat e kishin qillue,e ket  vajze
Te re 17,vjeqare jetê ne Sheshin,Rabaa el-Adevije
Jetê kishte ndrrue,pore kufomen ushrija nuk ju jap

Un e lus Allahun xh.h.qê te pranoje ty si Shehide se
Kjo ka perforcim,per besimin ton, se ne jemi ne nje
Rruge te drejte ndersa armiqet e Islamit do jene ne
Humbje,me fal bija e ime qe sjam pra tej me Nanen

Tende pore te shohim ashtu te vdekure si Shehide e
Popullit tende Musliman,pore takimi yne inshalla e
Gjithe Muslimave do te jete ne brigjet/ K E W T H E R
Pran Profetit ton Muhammedi.s.a.v.s. dhe shokve te,tij

Ne nje pozicion te ndertuar dhe me afer te Allahu.xh.h.
Dhe gjithe Shehidete e Muslimanet,bija ime Esmas une
Besoj se ti ke qene besnike ndaj premtimit,tend ne Allah
Dhe aj,eshte besnik,ndaj premtimit te tij,per ty kjo eshte
Arsyja pse ne vendin tone Allahu.xh.h.te dhuroj,Shehidllekun/ty

Me Rrespekte/Degjuesi i R/Pendimit
Sabri Vilanci.9.09.2013/ Vushtrri,Kosove