Po vjen era RAMAZAN

Po vjen era Ramazan,
lumi aj qe agjeron,
tek Allahu,
shperblime do t’fitoj.
 
Po vjen era Ramazan,
mjeri aj qe nuk agjeron,
urdherin e Zotit,
nuk e respekton.
 
Ti pyetesh njerzit,
pse nuk agjeroni,
pergjigjen shum leht,
koha eshte e gjat andaj lodhemi.
 
Ne kete vit Ramazani,
eshte ra ne ditet e gjata,
pushimet verore,
nuk mund ti lem anash.
 
Tani jan pushimet verore,
nuk mund ti anulojm,
Ramazanin ne vitin e ardheshem,
do ta agjerojm.
 
Me mbajt dijet,
nuk lodhen aspak,
me agjeru Ramazanin,
po ju doket shum gjat.
 
O musliman ku do qe jeni,
Ramazanin ju lutem mos e braktisni,
eshte urdher i Zotit andaj duhet respektu,
se kur te mbulohemi me dhe atehere kemi mu pendu,
e Zoti per kete ka me na denu.
 
Eriona nga Drenica 6:56 PM
                                7/14/2012