Rtv Pendimi

Plisi i Babes

Qysh ne rini prej Tij su ndave

Me krenari dhe burrëri e mbajte

Ju binte në sy shumë për okolla

Kjo Qelesh e bardhë si bora.

 

E mbajte ne kokë tërë jetën e gjatë

prej ti su ndave ditë as natë,

Shumëve Ju pengonte ky simbol kombëtar

Nga frika se shqipja po mbijeton ne këto ane.

 

Vet kohen qe e jetove ishte një sfidë e gjate

As presionet politike prej plisit nuk te ndanë

E mbajte me nder dhe dinjitet te larte

Si trashëgim nga eterit e par.

 

Dhe kur vdiqe plisin na e more

Ne të  kujtojmë me plis prore,

E more me veti ne arkivol pranë

Në tokë e mbolle për të mbirë prapë.

 

Kur te kthehen Dardanet nga toka te dal

Kur ta kërkoj koha për filiza të rinj

 Do te lulëzoj mbi tokë e ta gëzoj Ilirinë.

 

Do ta zbardh Luginën me ngjyrën e ti

Do te ju shkëlqej krushqve nëpër Arbëri.

Të gjithë të njohën si plak të urtë

Të gjitha situatat i zgjidhje me të butë,

 

Ti do te përkujtohesh si një mbartës i par

Amanet për breza njat plisin e bardhë.

Plisin tënd do ta ruejn  Bjeshka

Mos ta prekin këto bisha te egra. 

 

Plisi i jyt ne ket Llogor

Do te shkëlqej për jete  dhe mote

Na pasardhësit e tu me krenari

Te përkujtojmë me lot ne sy.

 

Shume për ty na bajm   dua

E lutim te madhin Zot Perendine

Te na jep meshir dhe shume rahmet

Inshallah na bashkon me ty ne xhenet

 

Hatem B.Salihu 
Tupallë… Qerrshor 2011

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH