I vdekur je…

I vdekur je kur lëndron mbi anien e pasuris…
I vdekur je kur sheh,dhe nuk njeh askënd tjetër përveq koklartësisë tënde.
Ule kokën dhe shiko aty ku shikojn i tërë njerëzimi
Oj zemër e vdekur që ke harruar gjithqka përveq pas

uris.
Mos u mashtro
Mos devijo
Mos mendo që vetëm ti je,harrove qe ka një Zoti mbi qdo njeri !
Ndalu nje qast dhe mendo,ku isha unë dje dhe ku jam sot
Pse krenohesh me paran tënde e cila te ka largu nga dini…
Krenoho me Namazain tën qe ke falur dikur..
Krenohi me punet dhe veprat tua që ike bërë dikur vetëm për Allahun 
O i mjerë i këesaj dyjaje dhe dyjas tjetër
Sa nëna qajn nga uria e fëmijve te tyre ?
Sa fëmia qanë nga uria e nënës?
Kujdes ndalu dhe mendo se një dit ndoshta zdo të kesh asgjë ne jetën tënde.
Do të kesh vetëm pasurin shpirtërore-NAMAZIN

By:Naim Hoxha 
02.12.2012