PËR NJË MENDJE TË MENÇUR!!

1. Kush flet me ty për jetën e vet personale, dhe të shoqëron në çdo gjë, dije se ai të beson fort dhe këtë person mos e humb! 

2. Njeriu më i keq dhe më i ligë, është ai, që i shpalos fshehtësitë e tua me gjuhën e vet, kur paraqitet ndonjë krizë në marrëdhëniet mes jush!

3. Vetëm se të folurit me atë që e donë, në vetvete është qetësim shpirtëror!

4. Në restorant apo kafiteri, nuk ka tavolinë vetëm se me një karrige, ngase jeta nuk jetohet pa shoqëri!

5. Ndjena më e keqe është që të lavdërojnë të gjithë, kurse ti të biesh poshtë në sytë e vetvetes!

6. E trishtueshme është të zbulosh se ti je një kopje si e një origjinali që ti e urren!

7. Gjithnjë rrethoje veten me shpresë që jeta yte të vazhdon me fuqi dhe qëndrueshmëri! 

8. Kur një person që e donë të paraqitet me ftohtësi, dhe nuk të përfill, dhe fillon të flet fjalë që të shkaktojnë dhembje, ji i sigurt se ai të ka dashuruar aq shumë, deri në gradën e vuajtjes dhe dhembjes!

9. Mos e detyro askënd që të kujdeset dhe të pyet për ty, ai që të donë me të vërtetë, do t’i mungosh aq shumë saqë do të fillon të hulumton pas teje, sikurse të kishte pas humbur nga ai diçka shumë e çmueshme! 

10. Çdokujt që i thuhet burrë s’do të thotë se është burrë, fjala zog përdoret edhe për shqiponjën, po njëkohësisht edhe për pëllumbin!

11. Gruaja është si flaka, nëse di të sillesh mirë me të, ta ndriçon jetën, kurse nëse sillesh keq me të, të djeg! 

12. Gruaja që thotë se të gjithë burrat janë tradhtar, nuk do të thotë se ajo i ka provuar të gjithë dhe ka jetuar me secilin nga ta, po ai që e tradhtoi për të ishte “i gjithë burrërimi”!

Dhe për fund.. 

Dynjaja i shëmbëllen dy kllapave, kllapa e parë është lindja, kurse e dyta vdekja. Ti vepro diçka të dobishme dhe të frytshme mes tyre!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU