Konsumimi i misrit dhe dobitë e saj

 

Konsumimi i misrit është i dobishëm për një sërë aspektesh të shëndetit, si për diabetin pasi përmban karbohidrate tepër rezistente të cilët ndikojnë në funksionin e insulinës. Për trurin në sajë të vitaminës B që përmban më shumicë, misri mbron zorrën e trashë nga kanceri, poashtu mbron edhe shikimin pasi është i pasur me luteinë dhe beta-karroten.

Por, duhet të tregojmë kujdes për misrat e pjekur sidomos nga ato në rrugë, sepse ato shpesh digjen duke përmbajtur substanca të transformuara, që janë të dëmshme për stomakun. 

Prandaj edhe nga dietologët rekomandohet konsumimi i misrave të zier, në sallata ose në supa. 

Kombinimi ideal i misrit do ishte më Avokadon.