Basbusa

artikuj

Nevojiten:

1 ve,

3 kokosa,

1 gotë griz,

1 gotë vaj,

1 gotë qumështë,

1 gotë e gjysëm sheqer,

Bajame,

2 kese pluhur per pjekurina (pecive)  dhe

gjysëm gote miell.

(Matja bëhet me gotë të qajit)

 

Fillimishtë përzihet veza me sheqerin, pastaj shtohen  vaji, qumështi e të tjerat , duke e përzier masën vazhdimishtë.Posa masa të shtrihet në tepsi mbi të vendosim edhe bajame.Piqet në temp.1800C

Sherbeti:

6 gota sheqer,

3 gota ujë.(sherbeti duhet te jete i nxehtë, torta e ftohet) .

Ju bëftë mirë./mesazhi/