Një Ditë Flije

 Sa i bukur ?sht? Dielli n? m?ngjes kur nana ban nijet flija t? çes, at? dit? her?t ka me u zgju sepse p?r drek flij?n duhet p?rfundu.

Zgjohet nana me Bismilah e thot?,m? ndihmo sot o i Madhi All-llah, me shpejt?si nga maxhja niset me shku e sit miellin se çullin e flij?s duhet maru.

Me dega t? holla flak ndez zjarrin mer saçat e vendos mbi t? nxeht?si t? marin, n? temsi çet pjes? prej çullit dhe p?rmbi vendos saçin t? sapo hequr prej zjarrit. K?shtu p?r dy or? radhazi flija dal ngadal shtohet n? temsi, shum? ma ka ?ndja e nuk mundem t? pres vazhdimisht i them nan?s,shpejto se nga pritja mund t? vdes.

Posa t? p?rfundon flija niset e pregaditet tatlija, pasi t? p?rfundohet ?mb?lsija n? sof?r ulet e gjith? familja.

Flija prehet me modesti e shijohet dal ngadal me knaq?si, pas konsumit t? flij?s vjen? surpriza e radh?s ku sh?rbehet edhe tatlija e pregaditur nga vet? dora e nan?s.

Pas k?saj dite t? bukur q? kemi kaluar falemiderojm? nan?n p?r mundin e dhuruar i bekojm? ato duart e saja t? arta. duke u hedhur drejt saj n? p?rqafime t? zjarrta.

Shkruar nga: Xhemshit Jusufi