NDJESË, O JU NJERËZ, NDJESË!!

I martuari thotë ku ti kthehem edhe një herë beqarisë!!

Beqari thotë kur do të martohem dhe të rehatohem?!

Pasaniku thotë ku edhe një herë ta shijoj kënaqësinë e qetësisë!!

I varfëri thotë ku të bëhem pasanik dhe ta jetoj jetën!!

Plaku thotë po ta kthej edhe një herë rininë!!

I riu thotë ku të më kthehet edhe një herë fëmijëria, pa përgjegjësi. I tëri preokupimi im të jetë loja dhe dëfrimi!!

Fëmija thotë kur do të rritem?!

I gjalli thotë ku të kisha vdekur dhe të rehatohem nga kjo dynja!!

I vdekuri shpreson të kthehet edhe një herë në dynja dhe ta kompenson atë që i kaloi!!

Ndjesë, o ju njerëz, ndjesë!  Kur do të ndjeheni me bindje! Mos harro se ti je ai që je!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU