Mos ti harrojmê -Jetimêt

Ishte ditê feste dhe gêzimi
Atmosferê ishte,ne Vushtrri
Ishte dita e Fitêr- Bajramitê
Pase 30,ditve te-Ramazanit

Erdhi koha ta falim, Namazin
Gjithe Muslimanêt e mbushin
Safat,pêr ta falurê festên tonê
Qê e kemi te bekuarin-Bajram

Pasi Hoxha e mbarojê Namazin
Nisen Xhematlit Musliman qe tê
Urojne festên e Bajramit,nuk na
Munguan edhe sa pika,loti gzimi

Me gêzim e lotê dola nga Xhamia
Me shpejtêsi tê vie nê shtêpi por
Rastêsisht pash,njê fêmije,ne njê
Qoshê,sikure se shi i shkojshin lotêt

Ju afrova me butêsi e pyta prej nga
Je o bukurroshê,e qoje kryte djalosh
Me shikoje,per hajrê Bajrami te koftê
Axhe,une babe moti nuk kam ate ne

Lufte shkijete e kane vra,jam Jetim 
O,Axhê e fukara pêr ketê – Bajramê
Unê ase motra skemi ble kurgju porê
Fêmijet e tjere sa mire qenkan veshê

Qova kryete nga Qielli e shikova,te dy
Kêmbête mua me kêputen,i perballova
Disi lotêt ngat djaloshit,e pêrqafova ate
Djaloshe e i thashe edhe unê jam-JETIM

Mbete djaloshi i habiturre,ti Axhe nuk je
Fêmije te jesh JETIM si une-,une ja ktheva
Duke mu dridhe trupi e me buzê ne vajê
Se edhe une jame rrite sikure se ti-JETIM

U,qetsua ajê femiu,i dhashe sa Euro perê
Bajram,u pêrshendeta me,lot ate djaloshê
Dhe me shpejtesi erdha ne shtepi pa berê
Bajram me kerkone hyrra,ne dhome e qava

Zgjatne doren o Vllazerrite te mi Musliman
Mos ti lajmê JETIMAT,anashe se fale prinve
Tê tyre ne jemi tê lire ata kan luftuare pêrê
Kosove e ne sodê kete liri po e gêzojme,po

F}emite e tyre JETIMA,kane mbete ndersa ne
Per ata, duhetê me u kujdesê,sepse ata kanê,
Vdeke per Kosovê e Atdhe,lusim Allahun.xh.h
Qê te gjithe SHEHIDE te jene,e femite e tyre
Allahu xh.h. ne frymen e ISLAMIT ti udhezoftê-Amin

Me-Rrespekte:Dêgjuesi i Radio-Penndimit
Sabri Vilanci:2.09.2013:2013-Vushtrri-R.K.S