Nderë i madh për vendin tonë ‘Randy Berry” nga LGBT-ja

Arian Xhezairi

Të dashtun,

Nderë i madh për vendin tonë. ‘Randy Berry, i dërguari i posaçëm për të drejtat e LGBTI viziton Kosovën’. Mund t’lexohet ndryshe si “Kosovën e nderon me vizitë i dërguari i posaçëm për të drejtat e pederëve.” Edhe kryeministri pritje i paska bâ bile.

Më duhet dy gjëra të i ngris këtu.

E para) Si thua, t’u kërkojmë Amerikanëve që ta relaksojnë presionin e vazhdueshëm mbi këtë temë të pa temë, dhe në mënyrë konkrete të na ndihmojnë me arsenal ushtarak FSK-në tonë, po aq sa i kanë dhuruar serbëve këto pesë vitet e fundit. As më shumë, as më pak. Vetëm aq. Hë?!

Dhe se kjo është pikë e ndjeshme, e kuptoj, ngaqë ky milet ka zhvillue një botëkuptim pamposhtësie mbi Amerikën. Apo siç po thuhej këto ditë, ‘shqiptari ma kabull e bon me ja sha nanën se amerikën’.

Hiq më larg se dje, i dëgjova dy djelmosha rrugës duke bisedue. Po i thotë njëri: ‘bir, a njeve Kina do me hi n’luftë me Amerikën’. Ja preu ky shpejt: ‘o bir, Amerika ja @#$% robt Kinës. Amerika o Amerik bir’. squint emoticon

E dyta) Ç’është kjo punë e ‘të drejtave të pederëve’?! Me çykë të zorit mundohen me dalë shesheve. Kur ka patur një rast deri më sot, që dikush t’i ketë ndërhyrë dikujt në domejnin privat e t’i thotë ‘ej, o pisa, mosni ashtu, se o marre’?! Nëpër shtëpi të veta le të bëjnë çfarë të duan. Po, ç’e mirë i shtyen more vëlla t’na parakalojnë e t’na shfaqin ‘pride’ për gjendjen e sfingterit të tyre?

Edhe sa do t’zgjasë kjo agoni e këtij populli?! Athue do t’kemi një shansë të vetme, para se t’japim frymën e fundit, ne gjenerata e pasluftës, për t’hip diku në ndonjë kodër, dhe tek sa shiqojmë para nesh pamjen e qytetit të themi: ‘ia vlejti, i gjithë mundi e sakrifica. Lulëzojë ky vend sot, se dje ishte përplotë spica’.

Shnet paq.