NASA investon në 25 teknologji të reja

Nuk është e pazakontë që NASA ta japë mbështetjen e saj për teknologjinë e së ardhmes, aq më pak nëse kjo teknologji ndihmon në eksplorimin e kozmosit, dhe lëvizja e saj e fundit është provë e asaj mentaliteti aventuresk.

Administrata ka investuar në 25 propozime teknologjike “të hershme” që mund të përmirësojnë eksplorimin e njeriut dhe robotikës dhe disa prej tyre janë veçanërisht krijuese. Koncepti Shapeshifter që shihni më lart, për shembull, parashikon një grup robotësh që kombinohen në forma të ndryshme për të eksploruar pothuajse çdo sipërfaqe të hënës Titan të Saturnit. Forma mund te jetë një avion për misionet me lartësi të lartë, një top në sipërfaqe ose një silur për ekspeditë nën-likuide.

Një tjetër propozim, Biobot, do të shkarkonte disa nga mbështetja e jetës së trupit të astronautëve dhe materialeve konsumuese për një shoqërues robotik lidhur me një mekanizëm të sistemit. Ndërsa mund të duket jo e mundshme për të besuar mbijetesën tuaj në një botë të egër për një robot, makina mund të lejojë eksploruesit të zgjasë me ditë para se të kthehej në bazë. Ata madje mund të përdorin ndihmësin e mekanizuar për të transportuar veshje dhe për të komunikuar me njerëzit mbrapa në Tokë.

Projekte të tjera përfshijnë Marsbee (një avion fluturues robotësh që do të ndihmonin rovers Marsi), SPARROW (një robot me avull për eksplorimin e oqeaneve) dhe PROCSIMA (shtytje beamed për misionet ndëryjore).