MUNGESA E DY DASHURIVE

Kur lumturia kufit kalonte

dashuria zemr?n mbulonte,

p?rk?dhelja shpirtin qet?sonte

e p?rqafimi i ngroht trupin gjall?ronte.

 

N? dit?t m? t? v?shtira pran m? q?ndronit

kur friksohesha vraponit drejt meje e m? p?rqafonit,

e ndonj?her kur zgjohesha nga gjumi i trishtuar

shtr?ngimi dhe ledhatimi juaj,ishte ilaçi m? i mir? p?r tu qet?suar.

 

Kur ndjehesha i uritur e nga ju k?rkoja ushqimin

ju pa hezitim ngriheshit n? k?mb dhe e fillonit gatimin,

kur n? acar nga i ftohti dridhesha e s?muresha

ju m? mbulonit dhe m? jepnit çaje e barna q? t? sh?rohesha.

 

Si ta haroj dit?n kur m? p?rqafuat dhe dol?t t? buz?qeshur nga sht?pia

po n? t? njejt?n aksidentuat e u kthyet t? p?rgjakur si trupa pa shpirta,

at? dit? nuk dija çka t? b?ja nga t’ja mbaja,

e m? dukeshte vetja sikur mbi mua po shembet dunjaja.

 

Dit?t vinin e shkonin nj?ra pas tjetr?s

e nga un? p?rveç q? mor?n g?zimin,po marin edhe shpres?n e jet?s,

mungesa e dashuris suaj po m? shton? dhimbjet

e un? si f?mij? i vet?m m? duhet ti b?j ball? dhimbjes? q? shpirtin m’godet.

 

I mbyllur n? kat?r muret e sht?pis pa asnj? bashk?bisedues

p?rveç heshtjes,nuk gjej? tjet?r shoq?rues

prandaj un? si nj? i çmendur flas? me fotografit e varura n? murr

dhe fytyrat e juaja i imagjinoj si realitet e jo thjesht? si nj? foto n? murr.

 

N? mesin e kat?r mureve po tretet dashuria e v?rtet

e nga dhimbja,zemra ime e vog?l gati po p?lcet,

kur trishtimi ma prish? gjumin e nat?s,m? mungon ilaçi juaj i qet?simit

kur friga m’arijn n? palc,m? nevoitet ngroht?sia juaj e p?rqafimit.

 

 

N? zbrastir?n e sht?pis ndjehem i vetmuar

m? vizitojn? t? af?rmit p?r t’m? shoq?ruar,

me but?si m? ledhatojn? e k?shillojn?

dhe shpeshher? me mua bashk?-lotojn?.

 

Nga mungesa e dashuris suaj ndjehem i pik?lluar

mundin e familjar?ve kam? keqkuptuar,

prandaj n? vend se ti faleminderoj e dhimbjet pak?soj

un? nga vetja i largoj edhe pse m? shum? probleme vetes shtoj.

 

I mbyllur n? sht?pi çdo dit? po vuaj

m? duhet t? laj?,pastroj dhe gatuaj,

gjat? konsumit parat e gatshme duhet kursyer

sepse s’kam mundsi me fituar,prandaj edhe kot s’duhet shpenzuar.

 

Ide e shk?lqyer,por ja q? nuk zgjati shum?

parat e gatshme i p?rfundova un?,

tani po k?rkoj pun? se para s’m? kan mbetur

jam? f?mij dhe s’besoj se diku kam? p?r t? gjetur.

 

Dit?t nj?ra pas tjetr?s vijn e shkojn

v?shtirsi pas v?shtirsie po m? shtojn,

nj? dit? m? sjellin mund?si pune dhe ushqehem

e me dit? t? t?ra s’m? sjellin gj? dhe plot?sisht? i uritur mbetem.

 

Oj n?n? dhe ti o baba mos keni dert? p?r mua

jeta ?sht? nj? sfid e v?shtir q? gjithçka m? mori mua,

por e dij se kur Zoti t? mer nj? t? mir?

po pregadit? p?r ty si dhurat diçka m? t? mir?.

 

Un? jam? i bindur n? k?t? th?nie t? v?rtet

dhe i b?j ball? çdo v?shtir?sie q? po m? godet,

nga v?shtir?sit nuk mposhtem,p?rkundrazi m? shtohet dashuria

prandaj kur i lutem Zotit i drejtohem me fjal?t m? t? mira.

 

 

 

O Zot un? jam? nj? f?mij? i varf?r dhe jetim

po ti drejtoj lutjet e mia me plot? p?rkushtim

me lutje t? drejtohem vet?m Ty se p?rpos teje nuk ka tjet?r m? t? denj? p?r adhurim,

po t? lutem vet?m Ty q? q?ndron zgjuar e nuk flen  

po t? lutem vet?m Ty q? shikon dhe din mbi vuajtjet e mia

po t? lutem vet?m Ty q? nd?gjon dhe pranon lutjet e mia

po t? lutem vet?m Ty me sinqeritet t? plot dhe sy t? p?rlotur

po t? lutem vet?m Ty me shpirtin tim t? st?rrlodhur

po t? lutem vet?m Ty me dashurin e zemr?s s? p?rmalluar

po t? lutem vet?m Ty,prandaj m? ndihmo dhe pranoj lutjet e mia,

m? ndihmo tani q? kam? mbetur i vetmuar

dhe m? fal? q? refuzova ndihm?n e m? t? af?rmve

m? fal? sepse un? s’kam? nevoj p?r ask?nd tjet?r p?rpos Teje.

O Zot mua m? mjafton ndihma Jote,kundrejt çdo ndihme tjet?r

Mua m? mjafton dashuria Jote,kundrejt çdo dashurie tjet?r

Mua m? mjafton ngroht?sia Jote,kundrejt çdo ngroht?sie tjet?r

Mua m? mjafton udh?zimi Yt,kundrejt çdo udh?zimi tjet?r

Mua m? mjafton furnizimi Yt,kundrejt çdo furnizimi tjet?r

Mua m? mjafton p?rkujdesi Yt,kundrejt çdo p?rkujdesi tjet?r.

Prandaj po t? lutem vet?m Ty,se kam? nevoj p?r faljen t?nde

Kam? nevoj p?r mir?si dhe duroj çdo v?shtir?si q? vjen? prej teje

Kam? nevoj sepse jam? nj? rrob Yt i vog?l q? t? n?shtrohet vet?m Ty.

 

                                                              Shkruar ngaXhemshit Jusufi

                                                                                   17.Shtator.2013