Microsoft Office sjell një dizajn të ri më të lehtë në përdorim

Outlook në internet po sjell gjithashtu një eksperiencë të re kërkimi që parashikon kontaktet, kërkimet e rishikimit ose takimet e ardhshme.
Microsoft po sjell sistemin Fluent Design për Windows 10 në aplikacionet e saj të Office për t’i thjeshtuar ato për personat që përdorin Office.

Word, Excel, PowerPoint dhe Outlook janë pajisur me një shirit të thjeshtë të thjeshtuar, i cili është më e vogël dhe më e lehtë për t’u përdorur.

Shiriti përfshin animacione të reja, ikona që janë projektuar për të qenë të arritshëm dhe ndryshime delikate të ngjyrave për të modernizuar pamjen e Office.

Ndërkohë që këto ndryshime po vijnë në versionet kryesore të Microsoft Office, ato gjithashtu po vijnë në ueb.

Microsoft ka rindërtuar versionin e internetit të Office në një platformë moderne për të punuar më shpejt se më parë, dhe vizualisht kjo duket shumë më mirë.

Shiriti i ri i thjeshtuar është një përshtatje e mrekullueshme për webin, dhe ju mund ta zgjeroni atë në versionin më të madh klasik.

Office në internet tani do të përfshijë avatars për komentet dhe ngjyrat e dedikuara për pjesëmarrësit të cilët gjithashtu po shikojnë dhe përpunojnë të njëjtin dokument, ashtu si Google Suite G.

Office përdoret nga më shumë se një miliardë njerëz çdo muaj, kështu që ndërsa ne jemi të ngazëllyer për këto ndryshime, ne gjithashtu njohim se sa e rëndësishme është të marrim gjërat e duhura”, shpjegon Jared Spataro, zv. president i Microsoft Office.

“Gjatë muajve të ardhshëm ne do të vendosim dizajne të reja për të zgjedhur klientët në faza dhe në mënyrë që të testojmë dhe mësojmë.”

Microsoft po teston shiritin e thjeshtuar me versionin e internetit të Word-it sot në Office. com, para se të testojë atë me Outlook për përdoruesit e Windows në korrik.

Outlook në internet po sjell gjithashtu një eksperiencë të re kërkimi që parashikon kontaktet, kërkimet e rishikimit ose takimet e ardhshme.

Microsoft thotë se po merr kohën e saj me një shirit të thjeshtuar për Word, Excel dhe PowerPoint në Windows pasi përdoruesit kanë shumë kujtesë vizuale me këto versione, por kur të mbërrijë, do të vazhdojë të përdoret edhe shiriti klasik.

Ngjyrat dhe ikonat e reja gjithashtu do të shfaqen para se të shkojnë në Outlook për Windows në Korrik dhe Outlook për Mac në Gusht.