Makarona të fërguara me sos këpurdhash

Per te  pergaditur ket Recet duhet pasur:
500 gr  Makarona
400 gr Mish i bardh i ngrir i Pules
250 gr Puter dhe 
2  sosa kepurdhash .
1 litQumsht Pana
 

Pregaditja

Fillojm me pergaditjen marrim ni Tengjere Mbushim me uj pasi te  ngrohet uji i qesim Makaronat per ti zier 8 – 10 min
pasi  ti  ziejm Makaronat ja derdhim  ujin qe  ka mbetur  dhe  e shkrijm  puterin  per  ti  ferguar  Makaronat  dhe  i  fergojm simbas  deshires  nvaret  se  sa  i  doni.
Tani  fillojm me pergaditjenen e Sosit me mish  dhe Kepurdha: Se  pari  e fergojm  mishin pak pastaj marrim nje en aty  e qesim 1li Qumsht dhe  2  sosa  kepurdhash i  trozojm mir me tel kuzhine  dhe e qesim  aty  te mishi  sosin pra i bejm  bashk keshtu pasi  te  vloj  sosi    kjo  recet  eshe  gati.    jU BEFT MIR.