Loti Nënes

Një nënë e mjerë në qoshkun e shtëpis,nuk mundë të i ndal lotin e saj të pashtershëm.
Loton për dhimbjen e sajë…
Dhimbja e saj është biri i saj…
biri i cili jeton largë nënës së tij,nënës të cilen e sheh penges në jetëne  tij.
Oh biri im më i hap dyert,dua ta shoh dritën që Zoti na ka dhuruar për të jetuar.

Pse më ke mbyllur në këtë dhomë të errër pa ty…
Mos më ler të mbyllur,qfar të bëra biri im.pse te dashta,pse te dhurova jetën,pse të buzqesha me vite të tëra?
Pse më vret me bukurin tënde?
ohh biri im dua të jem me ty dhe fëmijët e tu…
Dua të ia përkdheli koken tënde dhe nipërve dhe mbesave të mia…
Dua të qeshi edhe une me ju?
Ohh biri im mos ma djeg zemrën time me gjuhen tënde të pastër,mos ma vërbo syrin i cili të kerkon të ta shoh ftyrën tënde.
Dua të jem me ty
të don nëna
Ti je syri që unë shoh
ti je loti që unë derdho qdo ditë
ti je gjuha që unë flas
ti je drita që unë shoh
Biri nënes nëse dëshiron të më vrasësh KUJDES !
Mos u lëndo…

Naim Hoxha
26.11.2012