KËNAQËSIA E BESIMIT

Kur vёshtirёsitё e jetёs ju vijn nё maj tё hundёs

sprovat e shumta ua kёpusin fijen e shpresёs,

vetёvetja ju del plotёsisht prej kontrollit

me kёnaqёsi e mer udhёheqёsin tёnde vёllazёria e djallit.

 

Nga njё njeri i mirё e shembёlltyr

ju shёndroheni nё ligёsi e i pamёshirё,

nga xhelozia tё tjerёt i pёrqeshni dhe lёndoni

sepse kёnaqёsin e besimit nuk mund ta kuptoni.

 

Ndaloni njё çast,e mbylluni nё vetmi

Meditoni reth Zotit dhe madhёshtis krijuese tё Tij,

faleminderojeni gjithmon pёr mirёsit qё konsumoni

sepse pёrtacia,emrin mё tё bukur nga zemra mund ta fshij.

                       Prandaj…

Mos nguroni,por falje nga Zoti kёrkoni

Mos nguroni,pёr namaz nё xhami shpejtoni

Mos nguroni,pёr bamirёsi nё çdo cep tё botёs vraponi

Mos nguroni,por punёt e mira njё pas njё shpeshtoni

Mos nguroni,por me zeqat pasurit tuaja pastroni

Mos nguroni,por tё varfёrit e jetimёt ndihmoni

Mos nguroni,por familjar e farefis vizitoni

Mos nguroni,por prindёrit nderoni e respektoni

Mos nguroni,sepse vetёm kёshtu Kёnaqёsin e Besimit mund ta fitoni.

 

Nёse ndёshironi nga syt e juaj tё rrjedhin lotё,

thuaj sinqerisht kёrkoj falje nga Ti o i Madhi Zot.

Nёse dёshironi tё ndjenji lehtёsim tё shpirtit,

hyni nё xhami e faluni nё emёr tё Krijuesit.

Nёse dёshironi tё ndjeni zgjerim nё kraharor,

shpejtoni nё bamirёsi e jepni gjithçka qё keni nё dorё.

Nёse dёshironi ndjenjёn e dashuris vёllazёrore ta arini me sukses,

vazhdoni tё bёni punё tё mira pa kompenzim e as prites.

Nёse dёshironi pasurit tuaja ti shumёfishoni,

me sadak e zeqat dhёnije ato pastroni.

Nёse dёshironi kёnaqёsin e All-llahut ta fitoni,

tё varfёrit e jetimёt çdoherё ndihmoni.

Nёse dёshironi ngrohtёsi e dashuri familjare tё pёrjetoni,

lidhjet e gjakut shtoni e kur mos i ndaloni.

Nёse dёshironi xhennetin ta fitoni,

pёrkujdesin dhe respektin e prindёrve kur mos e anashkaloni.

Nёse dёshironi tё keni mirёsi,rehati e lumturi nё jetё,

fitoni kёnaqёsin e besimit,e pёr asgjё tjetёr mos keni dertё.

 

                                                          Shkruar nga : Xhemshit Jusufi

                                                                                   29.Shtator.2015