Hoxhë Ismail Bardhoshi

Hoxhë Ismail Bardhoshi u lind më 1 tetor të vitit 1977 në Librazhd, pjesë e prefekturës së Elbasanit. Shkollën fillore e përfundoi në vendlindje, kurse për dallim prej kolegëve të tij, studimet në botën arabe i filloi shumë herët duke marrë rrugën për Damask të Sirisë për t`a përfunduar shkollën e mesme. Pas përfundimit të shkollimit të mesëm, vazhdoi studimet e tij në degën e sheriatit në Universitetin Islamik `Muhamed ibn Saud` në Rijad, Arabi Saudite.
Edhe pse pati mundësi ti vazhdojë studimet postdiplomike në Arabinë Saudite, ai u kthye në vendlindje për t`i ftuar njerëzit në fenë e Zotit dhe për t`ua mësuar atyre atë dituri që kishte marrë për kohë të gjatë.

Ai aktualisht jeton dhe vepron në Tiranë e poashtu mban ligjerata të rregullta në qytete të ndryshme të Shqipërisë. Njëkohësisht, hoxha vazhdon studimet posdiplomike në Kajro në Universitetin e Hapur Amerikan.