Hoxhë Alaudin Abazi

Hoxha jonë Alaudin Abazi u lind në fshatin Azizije (ish Milloshevë) të komunës së Kastriotit. Pasi e përfundoi shkollën fillore në fshat, morri rrugën drejt medresesë ‘Alaudin’ në Prishtinë për ta vazhduar shkollimin e mesëm të cilin e përfundoi në vitin 1995. Më pas i vazhdoi studimet në institutin e gjuhës në Universitetin Imam Muhamed Bin Saud El Islamije në Rijad dhe më pas në fakultetin e Sheriatit po në të njejtin universitet, në kryeqytetin e Arabisë Saudite.

Hoxha aktualisht punon si Imam në fshatin e lindjes dhe është në përfundim e sipër të studimeve postdiplomike në Universitetin ‘Jinan’ në Liban. Ai poashtu shquhet për përgjigjet e tij të thukta të cilat ua jep lexuesve të web-faqes www.klubikulturor.com