Hoxhë Enes Goga

Enes Isa Goga i lindur ne Pejê me 04.09.1978,rrjedhi nga një familje Pejane me tradita fetaro kombëtare.
Mesimet e para te fesë i kam vijuar tek Babëgjyshi im Hafiz Salih Ef Goga kur isha 11 vjeqar.
Mesimet e mejtepit dhe leximin e Kuranit dhe hatmen i kam bë tek babëgjyshi im, ne klasen e 8 fillore emrohem edhe muezin ne xhaminë Sahat Kulla ne Pejë ku sherbente Hafiz Salihu si imamê.
Para se te regjistrohem ne medresenë Alaudin kam vijuar mesimet e Kuranit tek hoxha i nderuar Rexheb ef Morina i cili momentalish jeton dhe vepron ne Usa, nga hoxha kam mesu permendesh xhuzin e 30.

Ne vitin 97 pranohem ne univerzitetin Islamik ne Medine.
Ne vitin 98 kthehem ne KS ti bashkangjitem rradheve te UÇK -së, isha ne zonen operative te Drenices rrespektivisht ne Prekazin e ulët.
Ne vitin 2000 i kthehem studimeve dhe diplomoi ne afat pranë fakultetit të Sheriatit ne vitin 2003.
Ne vitin 2003 emërohem imam ne Mesxhidin e madhë deri ne vitin 2008 ku emërohem Kryeimam pranê BI në Pejë, vazhdoi deri ne keto momente te e kryej te njejten detyrë.