Ju bankat shkollore…

 

Foto: Ju bankat shkollore, oj Shkoll e mësimit Vendi i diturisë, shkrimit dhe leximit Gjenerata t'reja, vijnë për t'filluar Gjenerata t'vjetra, veç sa kan mbaruar O nxënës i dashur, rastin shfrytëzoje Bëhu i shkëlqyer, veten edukoje Mëso ec përpara, dhe mos u kthe pas Mos u bë si banka, dru e thjesht një dras Oborri i shkollës, nuk ësht për cigare Mos u bë si kafsha, shpesh mos dil n'dritare Dhe vajzat e klasës, janë motrat tua Kujdes për fjalorin, mendo mir çfar thua Mësues a Profi, a Edukator Me ta sillu mirë, respekt në çdo or Dhe mos ik prej ore, o nxënës i shkret Një dit e lyp shkollën, por s'mundesh me gjet  Autor: HazbiTherra  Ahmeti   ( Elhamdulil-lah )
Ju bankat shkollore, oj Shkoll e mësimit
Vendi i diturisë, shkrimit dhe leximit
Gjenerata t’reja, vijnë për t’filluar
Gjenerata t’vjetra, veç sa kan mbaruar
O nxënës i dashur, rastin shfrytëzoje
Bëhu i shkëlqyer, veten edukoje
Mëso ec përpara, dhe mos u kthe pas
Mos u bë si banka, dru e thjesht një dras
Oborri i shkollës, nuk ësht për cigare
Mos u bë si kafsha, shpesh mos dil n’dritare
Dhe vajzat e klasës, janë motrat tua
Kujdes për fjalorin, mendo mir çfar thua
Mësues a Profi, a Edukator
Me ta sillu mirë, respekt në çdo or
Dhe mos ik prej ore, o nxënës i shkret
Një dit e lyp shkollën, por s’mundesh me gjet

Autor: HazbiTherra Ahmeti ( Elhamdulil-lah )