Hard disk me 100 TB bëhet standard deri në vitin 2025?

Hard disk me 100 TB bëhet standard deri në vitin 2025?

Kompania amerikane Seagate ka në plan të përdorë ngrohjen për të rritur dendësinë e hard disqeve.

Kjo do të arrihet duke përdorur një teknologji të re të quajtur Hamr (Heat-Assisted Magnetic Recording), e cila mundëson prodhimin e disqeve me dendësi më të lartë se ajo që arrihet me metodën tradicionale PMR.

Kjo do të rrisë dendësinë e përgjithshme dhe kapacitetin e ruajtjes së disqeve. Ngrohja është përdorur për të krijuar zonat kryesore në disk, me recepcion më të mirë të efekteve magnetike, e cila gjithashtu mundëson zonat më të vogla për të fituar hyrjen.

Seagate pret që HAMR-et e para të fillojnë të dërgohen në vitin 2020 dhe se ata mund të kenë një kapacitet prej 20 TB. Kompania, megjithatë, ka plane që nga viti 2022 hard-disqe me kapacitet 36TB të bëhet realitet, ndërsa 2023 ose 2024 me 48TB.

Kompania amerikane shpreson që, nëse gjithçka shkon sipas planit, deri në vitin 2025, disqet me 100TB të bëhen realitet.