Galaxy S10 do të përdor teknologjinë CPU për performancë super të shpejtë

Galaxy S10 do të përdor teknologjinë CPU për performancë super të shpejtë

Samsung Galaxy S10 ka rrjedhur përsëri online dhe këtë herë fjala është për CPU-në e pajisjes, për të cilën janë shpalosur detajet e reja.

Thashethemet e reja që vijnë nga Korea, nëpërmjet ETNews, sugjerojnë se Samsung ka vendosur të përdorë një bord qarkor të vendosur. Për të përdorur termin teknologjik, do të përdorë PCB SLP, ose shtresën e substratit.

Kjo do të thotë se Samsung do të jetë në gjendje të shtojë CPU-të e çipave për të mbushur edhe më shumë një hapësirë më të vogël. Kjo mund të nënkuptojë më shumë procesorë për më shumë shpejtësi, ose i njejti numër i tyre me më shumë hapësirë për komponentë të tjerë, si lexuesi shumë i përfolur tejzanor në ekran.

Sigurisht PCB SLP nuk është teknologji e re, Samsung përdorur atë edhe në S9 dhe Apple e ka përdorur atë në iPhone të tyre. Ajo që është e re për Samsung është kombinimi me procesorët më të fundit 7nm që duhet të ketë në S10.

Ndërsa kjo teknikë me sa duket do të jetë e rezervuar për procesorët Exynos dhe jo variantet Qualcomm Snapdragon, duhet të ndihmojë për ta dalluar atë nga konkurrenca, në aspektin e shpejtësisë dhe efikasitetit të konsumit të energjisë.

Samsung pritet të lansojë Galaxy S10 me një ekran pa korniza rrethuese në fillim të vitit 2019 me një model 5G dhe një telefon Galaxy X të palosshëm, që është në radar për një datë të ngjashme të lansimit. /Telegrafi/