Festa e Shrigave apo-Halloineve

Kurr nê trojet tona nuk e kemi,pos adete
Qê festat e huaja,ti festojme e  keto
Pasê luftese,gêrrat,shume keqê kanê
Ndryshuarre,sidomos pase,lufte,ne,Kosovê
 
Shume festa atje fatkeqsishte,tê huaja 
Po i festojne,si krishlindje,halloinet,dia
E,Nenave,dita e babave,e patateve, e
Shume te tjerra e i kane harue,festatê
 
E,veta sode ne diten e halloineve qe,êshte
Feste pagane,dhe krishtere,shume prinderê
I,veshin fêmijêt e vete me tesha,e maska tê
Shêmtuarre,i bajne sikurre,shtrrigat,e lugatê
 
I,ngjyrosin edhe me shumê ngjyra e vezê e
Shkopa ne dore,e dalinê me femije neperê
Qytet e tubohen,ne Kryeqytet,duke e zgerdhi
Me ato,maska,e veshje shrigave,duke qeshê
 
Na ka ardhurrê nji zamanê shume i keqe nuk
Po mendojnê njerzitê se njê dite vdekja do te
Na zenê,e do tê japim Logari ne pere edukimin
E,femijve tane,se ne rruge Islame,sa i kemi,udhezu
 
Mos i harroni festat e juaja-Ramazan e Bajramê
Festat e huaja,nuk janê tonat,ato janê,mashtrrime
Dhe as,gje tjeterê,sepse kto festa,kurr sjonê festu
Asê Babe,Gjyshe e ase Katragjyshe e pse ti i feston
 
Lusim All-llahun Azzuvexhel, qê kta njerzê,nê Kosovê
Dhe ne, trojet Shqiptare nga kjo rruge te largohen dhe
Vetêm festat e veta Islame ti festojê,se nga festate e
Shrigave,Krishlindje,dhe tjerave kufare dobie nuk kanê
 
Me-Rrespekte: Sabri Vilanci-30-10-2012-Suedi-Selamun-Alejkum