DUA TË JETOJ

Sot jam? shum? i lumtur

                   kur pash duart e mia duke l?vizur,

                   v?rejta q? k?mb?t m? ishin formuar

                   edhe trupin q? m? ishte kompletuar.

 

                   Dua sa ma shpejt pran jush t? jetoj

                   dua me v?lla e mot?r çdo dit? t? luaj,

                   dua n?n?n,baban pran ti kem e ti p?rqafoj  

                   e n? preh?r t? gjyshes dhe gjyshit dua t? vrapoj.

                    

                   Dua jet?n e bot?s tuaj ta jetoj

                   q? ngroht?sin e Diellit ta shijoj,

         dua H?na er?sir?n t’ma ndriçoj

         q? bukurin yjeve tua shikoj.

 

                   Edhe pse n? bot?n e er?suar po jetoj

         dua s? shpejti ngroht?sin familjare ta shijoj,

         mjaft? me syt e n?n?s drit?n kam shikuar!

         Tani dua me syt e mi at? me e p?rjetuar.

 

         Lajmi i krijimit tim shpejt e publikua

         nga gjyshja e gjyshi shum? mir? u pranua,

                   por p?r habi befasia prind?rit i kishte turbuar

         e papritmas nga hutia dit?n e vdekjes m? kishin caktuar.

                      

                        ***Pjesa e dyt?***

         Sot jam? shum? i m?rzitur

         posa u kthyem nga gjinekologjia.

         Sot mua mu caktua jet?gjat?sia

         kurse dashurin e madhe q? kam p?r jet?n,duhet braktisur.

 

         A thua vall? mos jam? i tep?rt p?r bot?n ku po jetoni

         para se me lindur doni jet?n t’ma p?rfundoni?

         Ç’t? keqe ju kam? b?rr q? keni vendosur k?shtu t’m? shkatroni

                   jam? biri juaj mos gaboni,por mendoni se çka po veproni!

      

         Pse po mi humbisni shpresat e jet?s

         pse po mi shkatroni planet q? ja kam hartuar vetes,

         pse jet?n e bukur ma b?ni t? hidhur

         pse vdekjen t’a pres duke u dridhur.

        

         N?se vendosni q? un? mos me lindur

         dua nj? var? si musliman me ma nd?rtuar,

         e jo t’m? hidhni si nj? mbeturin t? pa vler?

         n? kanalet q? bartin ujra t? pist? me shum? er?.

 

         Dua ti lutem p?r jet?n time babas por s’m? d?gjon

                   vazhdimisht l?vizi k?mb?t q? n?na t’m? kupton ,

                   por shoh? se t? kota jan? p?rpjekjet e mia p?r t? jetuar

         ndoshta ju ka p?rfunduar dashuria dhe kan vendosur me m’d?buar.

 

                        ***Pjesa e tret?***

         Sot kam? humbur t? gjitha shpresat e jet?s  

         kam humbur sensin e dashuris dhe jet?s,

         kam humbur shansin p?r ti shtuar vlera vetes

         me nj? fjal? kam humbur fatin dhe bukuruin e jet?s.

 

         Jam? duke jetuar momentet e fundit n? k?t? sht?pi

         se po p?rgaditen p?r t? shkuar n? gjinekologji,

         vend ku çdo dit? lul?zon jeta

         kurse sot “FATI IM”aty ?sht? vdekja.

 

         Mar? frym? thell? se frym?marjet i kam t? numruara

         zemra ime e vog?l dridhet nga t? rahurat e p?rshpejtuara

         se vet?m nj? or? e ndan? nga vdekja.

         Nuk kuptoj çka ?sht? kjo vdekje para se t? fillon jeta!

 

         Ka ardhur momenti ku loti,g?zimi dhe pik?llimi bashkohen

         se pas aktit t? ktij veprimi dhimbjet m? shum? shtohen.

         Nuk ka t? drejt? askush dikujt vdekje ti shkakton

         se bara mbi supet e tija shum? keq e r?ndon.

 

                     ***Pjesa e kat?rt***

                   Oj n?n? kush ?sht? ky njeri q? t? ?sht? ofruar

         e n? duar mban nj? gjilp?r dhe ?sht? duke t? shpuar.

         Çka po ndodh? oj n?na ime,pse nj? dridhje ma p?rshkon trupin tim

         k?mb?t dhe duart nuk po i ndjej n?n?,pse…pse ndjej shtangim.

 

         Çka po i ndodh? zemr?s q? t? rahurat po i ngadalson

         çka ka frym?marja q? gjoksin ma shtr?ngon,

         çka ka shpirti q? tenton trupin me e braktisur

         çka ka trupi pse ?sht? ftohur a mos vall? me vdekje ?sht? stolisur.

 

         Ndaloni Dua t? jetoj mos m? mbytni,mossss…

 

                                       Shkruar nga:Xhemshit Jusufi

                                                                         N? v. 2011

       

         

       Kjo poezi ?sht? dedikuar abortit t? f?mi?ve dhe d?shira e madhe q? ka f?mija nga moment i krijimit t? tij n? mitr?n e n?n?s e deri n? çastet e ardhjes n? bot?n ton si dhe shijimin e saj gjat? jet?s s? tij.      

       Ju o prind?r q? keni situat? t? till? keni frig? All-llahun mos prishni g?zimin e f?mij?ve tuaj se ndoshta ai f?mij? do t’ua ndrishoj jet?n dhe fatin tuaj.