Do të dërgoj në një vend ku as Allahu nuk na sheh…

I tha: Do te dergoj ne nje vend ku (as) Allahu nuk na shef!!!
Ky tregim eshte i marrur prej kasetes ‘Ve garetil huru”,te Shejhut Abdul Muhsin El Ahmed
—————————————————————————————–
Dy te ri,mashkull e femer,te nxitur nga dashuria, ishin tubuar per t’i bere Allahut mekat. Pasiqe takimet e tyre ishin bere te shpeshta, u frikesuan se mos po i shofin njerzit, ndersa nuk u frikesuan prej Allahut s.w.t, Zotit te njerzve.
U dakorduan per nje takim larg njerzve…U pajtuan te shkonin ne nje vend, ku nuk do t’i shihnin njerzit.
Djaloshi deshiroi t’a binde vajzen per kete keshtuqe i tha: Eshte vend,ku nuk na shohin njerzit.
Pasha Allahun! Do te marr ne nje vend…(pastaj u denoncua gjuha e tij prej tij)…I tha: Do te dergoj ne nje vend ku (as) Allahu nuk na shef !
O vellezer ne fe ! Kush e degjoi? A e dini se kush e degjoi? E degjoi Zoti i qiejve dhe tokes.
Kur u fshehen nga njerzit dhe filluan t’a neperkembin ndalesen e Allahut s.w.t , i sulmoi nje e papritur,e cila nuk i morri trupat por e papritur, e cila morri shpirterat….
Allahu ia morri shpirtin,ia ndali zemren,ia paralizoi gjymtyret dhe ra djaloshi  i vdekur per toke.
Vajzes nuk i mbet tjeter perveq nje bertime,e cila e goditi nga qielli dhe e la te cmendur ne vend. Nuk dinte se cfare ben. Doli para njerzve dhe thoshte e cuditur: Thoshte nuk e shef..(por) ia morri shpirtin…Thoshte nuk e shef..(por) ia morri shpirtin…
I lartesuar qofsh o Allah!
I lartesuar qofsh o Allah! Sa i bute që je!
I lartesuar qofsh o Allah! Sa i madherishem që je!
Na mbulon ndersa ne te bejme mekat.
Mjere per ty o shpirt ! A nuk e ke ndier madheshtine e Zotit tend?!
Mjere per ty o shpirt! A nuk te kane lodhur gabimet e mekatet ?!
Mjere per ty,mjere per ty o shpirt! Sa i pavlere qe je!
A nuk do te pendohesh tek Zoti, Krijuesi yt?!
Thote Allahu s.w.t A nuk është koha që zemrat e atyre që besuan të zbuten me këshillat e All-llahut dhe me atë të vërtetën që zbriti (me Kur’an),…”.( Hadid 16)
Udhezuesi per ne te miren eshte sikurse beresi i saj…
O Allahu yne ! Kerkojme mbrojtje tek Ti prej kufrit( mosbesimit) ,hipokrizise dhe mekateve..
O Allahu yne ! Ne te lusim per vdekje te mire dhe te na mbulosh (nga turpi) ne kete dhe boten tjeter O Zoti i te gjitha botrave!
—————————————————————————————–
Pershtati ne shqip: Sedat Gani islami
4/12/2004,e shtune
UBD, Brunei Darussalam
Marre nga : www.denana.com