Të mirat shëndetësore të sexhdes

Sipas një analize e bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdja, mbron njeriun nga disa sëmundje dhe rreziqe shëndetësore të cilat i kanosen.
Sipas analizës, sexhdja ndikon shumë pozitivisht tek gratë shtatzëna duke e mbrojtur embrionin e tyre nga deformimet e mundshme.
Krahas kësaj ndihmon edhe ndaj shumë sëmundjeve trupore dhe psikologjike.
Kryetari i Institutit Kombëtar i Teknologjisë Laserike njëherit edhe profesor i biologjisë, Muhammed Zijaeddin Hamid pohon se në këtë periudhë trupi i njeriut nga çdo anë është duke u përballuar më rreze
elektromagnetike, kështu që absorbon më shumë reze.
Ndërsa, sipas profesorit, këtë energji të tepruar padyshim duhet larguar nga trupi.
Sipas analizës se shkencëtarit egjiptian, energjia elektromagnetike e tubuar në trup largohet nge sexhdeja.
Kontakti i shtatë pjesëve të trupit me tokën liron energji nga trupi.
“Njeriu duke qëndruar në sexhde më pak ngacmohet nga valet elektromagnetike si dhe me kontaktin e ballit me tokën e liron energjinë” pohon profesor Zijaeddin.
Sipas rezultateve të analizës së bërë, njeriu në pozitën e sexhdes është në kontakt me shtatë pjesët ë trupit me tokën dhe kjo ndikon në rritjen e energjisë së liruar. Kjo ndikon pozitivisht në eliminimin e lodhjes dhe në sëmundjet e tjera.
Sipas profesorit Zijaeddin, për të liruar energjinë në mënyrë sa më të shëndoshë gjatë qëndrimit në sexhde duhet të kthehemi në drejtim te Qabes, nga sipas profesorit ” Qabja është qendra e tokës dhe drejtimi kah qendra e fytyrës së tokës është pozicioni më ideal për të liruar energjinë nga trupi. /tetovasot/kohaislame