BËHU SI NJË KANDIL

Bot?n e ka mbuluar err?sira

çmendurisht po b?hen trazira

marr?zi pas marr?zie ka humbur besnik?ria

dhe gjithçka ?sht? n?n kontrollin e fjal?s k?naq?sia.

 

N? sht?pit tona nuk ?sht? si m? par?

prindi si prind respektin s’mundet me mar?

f?miju flet vend e pavend

dhe mundohet t? moshuarve tu shet mend.

 

N? sht?pit tona namazi falet nga t? moshuarit

rinija n? koh? t? namazit zhytet n? bot?n e internetit

k?shilllat drejtuar t? rijve nuk pranohen si m? par?

se me kokat e tyre boshe mendojn? se jan? m? p?rparimtar.

 

Sot?, zemrat e t? moshuarve ndriçohen me k?ndimin e Kur’anit

nd?rsa zemrat e t? rijve er?sohen me kurthet dhe lajkat e shejtanit.

Sot?, agj?rimi praktikohet nga t? moshuarit

nd?rsa rinia e mendon? si t? pavler?, dhe ngopet n? kafenet e haramit.

 

Sot? n? sht?pit tona,salavate d?rgojn? t? moshuarit

nd?rsa rinia me bukurin e fjal?ve p?rsh?ndet t? poshtruarit.

Sot? t? moshuarit luten dhe flasin me urt?sin e t? par?ve

nd?rsa rinia flet me tonalitet t? lart? dhe me gjuh?n e p?rparimtar?ve.

 

Kur mbetemi n? err?sir?,ndezimim fitilat e kandilave

dhe me ndriçimin e ofruar,ndriçojm? err?sir?n para syve,

por,p?r ta ndriçuar err?sir?n e zemrave

duhet kuptuar ndriçimin e kandilave.

 

Sa her? q? kandili ndizet p?r t? ndriçuar

sakrifikon vetveten p?r t’ju ndihmuar

po u ndez fitili i tij,s’shuhet

digjet e digjet derisa asgj? nga ai t? mos mbetet.

 

 

Po shfaqe n? stuhi kandilin e ndezur

ai do valvitet disa her? p?r t? rezistuar,

por stuhis? si reziston dot? dhe papritmas ka p?r tu shuar,

po u ndez p?rs?ri do vazhdoj ndriçimin nga aty  ku ka mbetur.

 

Rrug?t e jet?s jan? t? mbushura me v?shtir?si

n?se d?shironi v?shtirsit ti kaloni me leht?si

mb?shtetjuni Krijuesit dhe p?rkushtojuni plot?sisht islamit

e n?se jo,at?her? dijeni se nj? dit?,do t’ju mposhtin v?shtirsit.

 

B?huni si nj? kandil ndriçues

q? p?rball? v?shtir?sive t? jeni rezistues,

n? val?t e jet?s,mbushni zemrat me iman dhe ndiqni shembullin e kandilit

n? munges t? drit?s,ndriçoni shpirtrat me Kur’an dhe ndiqni shembullin e fitilit.

 

N?se nuk arrini me ndriçimin tuaj ta ndriçoni bot?n

at?her? mundohuni ta ndriçoni veten dhe n? rethin?n tuaj jet?n.

Kujdesuni,respektoni dhe ofroni dashuri prind?rve

mos i b?ni t? vuajn dhe t? jeni shkaktar i derdhjes s? lot?ve

 

N?se nuk arrini t? jeni si kandilat ndriçues

at?her? mos u sh?ndroni n? stuhi e t? jeni shkatrues.

N?se d?shironi jeta e dy botrave t? jet? n? favorin tuaj

at?her? mos nguroni  por m?soni,studioni dhe punoni n? emrin e Zotit tuaj.

 

                                                   shkruar nga : Xhemshit Jusufi

                                                              07.Dhjetor.2013