Bakllava e shpejt e leht dhe shume shijshme.

Nevojiten    2.vez te plota  
1. vetem e kuqja e vezes
2.gota kos
2. gota qumesht
2. gota vaj
2. peciva
pak krip me majen e gishtav, per brumin qe te nzinet me mire.
Pergaditja
Te gjitha keto te permendura me lart i bej bashk me nje en plastike dhe e formojm brumin, pasi qe brumi te jet gati e marim dhe e ndajm ne kuleq shum te vegjel me te vegjel se nje e kuqe e vezes, dhe i vendosim me nje en te lyer me vaj, pastaj i thollojm te gjita ne form te rrumbullaket ne madhesi sa nje tabell e filgjanit te kafes, kur te gjitha i kemi hapur ne ate madhesi, fillon procedura tjeter, i marim te gjitha nje nga nje duke i renduitur njeren siper tjetres i spekatim me shtirak vendosim tjetren prap shtirak dhe peten derisa te bejm njezet pet me nje vend , dhe keshtu behen kater per gjithsej , ato njezet pet se bashku imarim dhe i hapim sa forma e tepsise dhe kur te hapet aq sa ne e kerkojm te jet e vendosim ne tepsi, domethen dy pet te tilla vendosen ne fund ne mes hudhen arrat e grimcuara shume imet, dhe dy peta e mbetura siper e prejm ne formen qe ne deshirojm dhe e marim 500 grm gjalp te shkrir dhe ja hudhim bakllavas siper e pjekim ne furr ne temperatur te ulet derisa te mer ngjyren e duhur perafersisht nje oer rri ne furr.

Sherbeti duhet
2.kg sheqer
1.kg uj
i zien se basku dhe ja hudh bakllavas siper sherbeti i val bakllavaka duhet te jet e ngroht.