A e keni ditur se qyteti Kordoba në Andulazi…

A e keni ditur se qyteti Kordoba në Andulazi…

A e keni ditur se qyteti Kordoba në Andaluzi, pjesë e muslimanëve të Spanjës në mesjetë, kishte mbi një milion banorë, 300 xhami, 800 shkolla publike, bibliotekë me mbi 500 mijë libra, 300 banjo publike,si dhe rrugë të shtruara dhe të ndriçuara.
Ndërsa në anën tjetër, në Evropë, po në atë kohë, nuk ekzistonte asnjë qytet me mbi 50 mijë banorë, asnjë shkollë publike, asnjë banjo publike, asnjë universitet dhe asnjë bibliotekë me mbi 600 libra.