RTV Pendimi
Goodlife
Kompania Ziel Bau
Auto Lider
Flyer Fahrschule struga
Akademi Kuranit
Mirësjellja - Edukata fetare Probleme shpirtërore & shoqërore

SI U BËRE KAQ I KEQ?!

Nëna i tha të birit se nëse e kryen ushqimin do të të dërgoj në park. I biri arriti ta kryente ushqimin dhe i tha: Nëna ime, eja të shkojmë tani në park!

Ajo ia kthehu: Koha kaloi dhe jashtë është një egërsirë që i ha fëmijët, tani nuk mund të dalim.

Djaloshi u ul i mërzitur dhe ndërkohë i dëgjonte zërat e fëmijëve duke lozur jashtë në rrugë pa i kafshuar asnjë egërsirë.

Rrëfimi vazhdon…

Djaloshi u rrit pak dhe hyri në shkollë. Mësuesi i lajmëroi se ata që e përmirësojnë sjelljen, do ti marrë në shëtitje në fundjavë. Djaloshi u mundua që të bëhet prej të parëve që do ti zgjedhë mësuesi për shëtitje dhe pasi përfundoi java e pyeti mësuesin: Kur do të shkojmë në shëtitje?

Mësuesi u përgjigj: Për cilën shëtitje flet?!
Rrëfimi vazhdon…

Babai i djaloshit hyri në shtëpi dhe e gjeti të birin duke i përsëritur mësimet dhe i tha: Biri im, nëse kalon me sukses këtë vit do të ta blej një biçikletë. Përfundoi viti dhe djali doli i pari në klasën e tij.

Shkoi te babai dhe i tha: Ku është biçikleta ime?! Prindi ia kthehu: Biçikleta është e rrezikshme, ka mundësi të të ndodhë ndonjë fatkeqësi, lëre atë!

Rrëfimi vazhdon…

Fëmija u rrit dhe u bë një gënjeshtar dhe mashtrues i madh dhe të gjithë e pyesnin se:

Prej nga erdhe me këtë moral dhe sjellje të keqe?!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Postimet e ngjajshme

MË FAL, UNË JAM I KAPUR PËR FE, MOS MË KËSHILLO!

Irfan Jahiu

MOS U GËZO ME PLAGËT E TË TJERËVE

Irfan Jahiu

KOHË TË ÇUDITSHME

Irfan Jahiu

DYNJANË E KUPTON KUR E HEDH DHEUN MBI ATË QË E DO

Irfan Jahiu

A KE DIKË TJETËR POS ALLAHUT?!

Irfan Jahiu

DHURATAT QË NUK BLIHEN DHE QË NUK SHITEN

Irfan Jahiu

MOS E LEJO ASKËND TË TA NDRYSHOJË GJENDJEN SHPIRTËRORE!

Irfan Jahiu

SA I MJERË QË ËSHTË I BIRI I ADEMIT

Irfan Jahiu

DHJETË LLOJET E LOTËVE

Irfan Jahiu
%d bloggers like this: