RTV Pendimi
Goodlife
Akademi Kuranit
Flyer Fahrschule struga
Auto Lider
Kompania Ziel Bau
Pyetje & Përgjëgjje

Një vëlla punon me mosbesimtarët, çfarë e këshilloni vëllaun në lidhje me këtë?

PUNA APO BIZNISI ME PABESIMTARËT!

Pyetje:

I nderuari Hoxhë!
Një vëlla punon me mosbesimtarët, çfarë e këshilloni vëllaun në lidhje me këtë?

Përgjigje:
Vëllaun i cili punon me mosbesimtarët e këshillojë që të anagazhohet me gjetjen e një pune tjetër ku janë muslimanë , e t’i largohet vendeve ku punojnë mosbesimtarët.

Kjo është zgjidhja më e mire për vëllaun nëse ai ka mundësi të gjej punë tjetër, mirëpo nëse nuk gjenë atëherë le ta vazhdoj punën aty me mosbesimtarët sepse nuk ka mëkat për vëllaun në këtë rast, ata shikojnë dhe kryejnë punët e tyre si dhe vëllau në fjalë shikon dhe kryen punën e tij.

Mirëpo kjo lejohet me kusht që vëllau duhet ta ruajë që zemra e tij mos të ketë dashuri e miqësi për pabesimtarët, duhet vëllau t’i përmbahet rregullave e dispozitave islame, duhet mos t’i jep selam sikurse i jep muslimanëve, nëse ndodhë që ata t’i japin selam, atëherë vëllau duhet t’ua kthejë në këtë mënyrë:
‘’ We Alejkum’’.
Njashtu nuk i lejohet vëllaut të marrë pjesë në varrimet e mosbesimtarëve, nuk lejohet festimi dhe urimi i festave të tyre( qfirave)’’.

Allahu është më i Dituri!

Shejh Muhamed bin Salih el Uthejmin,- Allahu e mëshiroftë!

Nga arabishtja:
Suad B. Shabani

Postimet e ngjajshme

A lejohet që muslimani të betohet në diçka tjetër jashta Allahut ,- azze vexhel!?

Kushtrim Guraj

Qëndrimi i Islamit ndaj hakmarrjes

Kushtrim Guraj

A lejohet mbyllja e syve në namaz?

Kushtrim Guraj

A LEJOHET KRYERJA E UMRES NGA GRUAJA PËR BURRIN E SAJ TË VDEKUR!

Kushtrim Guraj

Dyshoj se kam sihër për martesë…

Kushtrim Guraj

A lejohet vënja(vendosja) e dhëmbëve të arit për burra në raste të nevojshme?

Kushtrim Guraj

A është gjynah mbytja e buburrecave?

Kushtrim Guraj

Si t’i bind që e kanë gabim?

Kushtrim Guraj

A lejohet femra të dal imam në shtëpi?

Kushtrim Guraj
%d bloggers like this: