Urime fillimi i Xhamisê se re nê Prishtinê

Ditê e hane e dates,te muajit tetore
Date,8.10.2012,te gjithe Muslimanete
Sode janê te gêzuare,se tek posta e re
Fillojê ndertimi i Xhamise se re,u tubuan
Shume njerzê,nga Shqipria,Maqedonia e
Lugina e Preshevese,e Diaspores,ishin te
Pranishêm edhe shume,njerze,te pushtetit
Te R-Kosovês,shume Dijetare,e shume,pat
Edhe Hoxhallarê,pate pleqe,motra e femije
Dhe nga gzimi qajten shumê sikurre fêmijê
Se pase shume viteve,duke u fale neper vap
Borê e shi,erdhi dita me pase edhe prishina
Nje Xhami,ku do te,i nxene xhematin,qe mos
Te falen neper rruge,vapê,borê,e shi,pore tê
Kryejne namazin ne Xhami,ashtu si eshte nê
Gjdo vende-Islam,e neper botê.nuk,ju kerkojm
Ndihme nga shteti ase komuna,vetem vendin
Diku ta kemi,do ta ndertojme me forcat tona
Me Xhematin nga Prishtina,Diaspora,e trojet
Shqiptare,Shqipri,Maqedoni,Lugina,Presheve
Sodê Prishtina i ka mbi 500 Mije banore dihet
Se kjo Xhami pêrê Prishinê nuk mjaftonê,porê
I, duhen edhe nja tri-apo katêr,Xhamia jo vetem
Ne Prishtinê pore edhe nê gjdo fshate Musliman
Lusim Allahun Azzuvexhel,tê na ndihmoje,ndesa
Ne si Muslimanê jemi te obliguare,qe materjalisht
Punimet e Xhamis,ti ndihmojme,e Xhematin nga,
Vapa,shiu,bora sa ma shpejte ta shpetojme,dhe
Ramazanin e ardhshên ne Xhami te re Namazin
E,Teravive ta falim e gjithashtu edhe,Fiter-Bajramin
Allahu.xh.h, Lutjete tona na i pranofte,te gjithê ata
Muslimanê qe materjalishte,pêr Xhami kontribojnê
Allahu.xh.h. me Xhennetin-Firdeuzê i Shperbleftê-Amin:
 
Sabri Vilanci: 12:10.2012: Suedi: