Sallate

1 veze
100 gr sallame
1 karrote
1 patate
100 gram bizele
1 kastravec
2 luge ajke
4 luge majonez
Veza karrota patatja dhe bizelet zihen, karota patatja dhe veza prehen ne forma te imta katrori, gjithashtu edhe kastraveci dhe sallama priten ne forma katrori te imeta hidhen ne nje ene te gjitha se bashku ua hedh ajken dhe majonezin dhe i perzien po nuk mbulohet me ajke dhe majonez i gjithe brumi mund te shtohet ajka dhe majonezi.