Ullinjtë e zi të shëndetshëm për sy

Ullinjtë e zi të shëndetshëm për sy

Ullinjtë e zi janë një burim i madh i vitaminës E, e cila ka aftësinë e shkëlqyer për të neutralizuar radikalët e lirë në yndyrën trupore.

Po ashtu edhe afërsisht një filxhan me ullinj të zinj përmbajnë sasinë e rekomanduar të vitaminës A që nevojitet për një ditë.

Kjo vitaminë është vendimtare për shëndetin e syve.

Kjo lejon që syri të dallojë më mirë dritën dhe errësirën duke përmirësuar kështu edhe shikimin gjatë natës. Për më tepër, Vitamina A besohet të jetë efektive kundër kataraktave, degjenerimit makular, glaukomës dhe sëmundjeve okulare të lidhura me moshën.