Udhëtar

Udhetar jam kalues ne kete jete, Udhetoj i verber pa adres! Udhetoj pae kuptu qellimin pse jam ardh ne kete jete qka po bej ku dua te shkoj,, udhetoj mbi kete tok shikoj dunjan por i verbuar i mashtruar i dashuruar nliri ne kete dunjae, udhetoj i mjer pae kuptu se udhetimi ne ket jet esht kalim shum i shkurtt!!! Udhetoj por nuk shikoj per kujam nisur hapet e mija nuk kan te ndalur pas kesaj dunjae, o njeri ndal dhe mendo mos jeto ende si i mjer kupto se je kalues ne ket jet dhe je nisur per ne ahiret!! Athu vall qka mer nga ki udhetim,, ake ne vete adhurimin ndaj krijuesit tende te vetem All-llahut lartmadheruar,? athua vall ke me vete dashurin e te derguarit muhamedit s.v.m? aeke me vete dashurin respektin ndaj prinderve? Ake me vete 5koh te namazit? athu vall ke me.vete leximin e kuranit,? athu vall ke me vete agjerimin,? athu vall keme vete mbulesen?? athua vall ke mar nga kjo jet veprat e mira te cilat All-llahu i lartesuar ti ka ber obligim farset,? apo jemi nisur duar bosh,, mekate plott!! Por mos harojm se sa i qelim e i mbyllim syt nje dit do dalim para zotit!! O rob oj roberesh ti lom zbukurimet dashurin e ksaj dunjae, dhe ti kthehemi te vertetes te mledhim nga kjo jet punet qe na.qojn ne.xhenet me lejen e meshiren e All-llahut lartesuar, Amin vedati nga shkupi S.A