U habita

Foto: U habita U habita u befasovaMe disa njerz kur u takovaShum ne heshtje me ta bisedovaDisa pytje jau parashtovaA je musliman ju drejtovaShum i mir n'pergjigje  ishte Musliman jam,dhe te pare musliman kan qen U gezova  nga kjo fjalPor ky gëzim nuk zgjati fortShahadetin ti ma thuaJo per bes kam harruarNuk e di une ketë Gjdo me them ti me ketëUne mbeta pa komentDhe ju drejtova shumê rreptPo pa deshmi ti s'je muslimanSi ket fjal ti z'di me than LA-ILAHE-IL-LALL-LLAHMos u hutoni ju o prindFemive te juaj te ja u mesoni shahadetinSe e rend esht kjo gje Ta quash veten muslimanPa qen musliman ne ralitetKy eshte pakujdesi i shum prindrve tanQe femive ju thon jeni muslimanDhe shahadetin s'jau mesojnKete fjal shum femi e t'ri z'din ta shqiptojnESH'HEDU EN LA ILAHE IL-LALL-LLAH VE ESH'HEDU  ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHUAll-llahu t'gjithve na udhezoftDhe dije te hajrit na dhuroft

U habita u befasova
Me disa njerz kur u takova
Shum ne heshtje me ta bisedova
Disa pytje jau parashtova
A je musliman ju drejtova
Shum i mir n’pergjigje ishte 
Musliman jam,dhe te pare musliman kan qen 
U gezova nga kjo fjal
Por ky gëzim nuk zgjati fort
Shahadetin ti ma thua
Jo per bes kam harruar
Nuk e di une ketë 
Gjdo me them ti me ketë
Une mbeta pa koment
Dhe ju drejtova shumê rrept
Po pa deshmi ti s’je musliman
Si ket fjal ti z’di me than 
LA-ILAHE-IL-LALL-LLAH
Mos u hutoni ju o prind
Femive te juaj te ja u mesoni shahadetin
Se e rend esht kjo gje 
Ta quash veten musliman
Pa qen musliman ne ralitet
Ky eshte pakujdesi i shum prindrve tan
Qe femive ju thon jeni musliman
Dhe shahadetin s’jau mesojn
Kete fjal shum femi e t’ri z’din ta shqiptojn
ESH’HEDU EN LA ILAHE IL-LALL-LLAH VE ESH’HEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU
All-llahu t’gjithve na udhezoft
Dhe dije te hajrit na dhuroft